Savcılıktan ikinci darbe ihtimali uyarısı

Savcılıktan ikinci darbe ihtimali uyarısı
Güncelleme:

FETÖ/PDY'nin medya yapılanması iddianamesinde "yeni darbe girişimi ihtimali" yer aldı.

FETÖ/PDY’nin ‘medya yapılanması’na yönelik aralarında Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ekrem Dumanlı, Bülent Keneş ve Emrullah Uslu’nun da bulunduğu 6’sı tutuklu 10’u firari 17 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Hürriyet gazetesinden Ayşegül Usta'nın haberine göre bu kapsamda hazırlanan iddianamede, örgütün medya yapılanmasının yanı sıra TSK içindeki yapılanmasına dair de önemli bilgiler yer aldı. Savcılık, iddianamede 'darbe girişimine TSK içindeki Gülen örgütü yapılanmasına mensup askerlerin tamamının katılmadığı, ikinci bir darbe girişimi için beklediği' uyarısında bulundu.

2. DARBE İHTİMALİ UYARISI

İddianamede özetle şöyle denildi: “Örgüte mensup bir kısım asker şahısların darbe girişimine iştirak etmediği anlaşılmıştır. Terör örgütünün stratejisinin ikinci darbe girişimi veya başka bir eyleminde bu asker şahısları kullanmak olduğu, ByLock kullanmayan örgüt mensuplarının varlığı da nazara alındığında ahtapot kolları gibi devletimiz kurumlarını saran terör örgütünün büyük tehlike olduğunun unutulmaması ve rehavete kapılamadan terör örgütüyle mücadeleye devam edilmesi gerektiği açıkça anlaşılmıştır.”

Hürriyet