Şehit tabutuna tek mermi

Şehit tabutuna tek mermi

Şemdinli'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut'un tabutunun üzerine mermi bıraktılar.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yaşanan çatışmada yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut, memleketi Zonguldak'ın Devrek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin silah arkadaşı ise okşadığı tabutun üzerine mermi bıraktı.

Devrek ilçesi Merkez Camii'nde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Tuğgeneral Birol Şimşek, Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, belediye başkanları ve protokol üyelerinin yanı sıra şehit ailesi katıldı.

Silah arkadaşları ise şehidin tabutunu bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehidin bir silah arkadaşı ise önce tabutu okşayıp sevdi, ardından da tabutun üzerine mermi bıraktı. Şehidin ağabeyi Gökhan Korkut ise güçlükle ayakta durabildi.

574ecbb118c7734ef06613fe.jpg

Kardeşinin tabutuna uzanan Gökhan Korkut, bölücü terör örgütü üyelerine tepki göstererek "Kardeşim toprağına gömülecek, siz nereye gömüleceksiniz?" dedi. Baba Necati Korkut da oğlu Gökhan ile tabutun başında bekledi.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmasında bölücü terör örgütüne tepki gösterdi. Öztürk, ardından cenaze namazını kıldırdı. Tören mangası ve şehidin silah arkadaşlarının omuzladığı şehidin tabutu, cenaze aracına taşındı.

Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Binlerce vatandaş, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı. Şehidin tabutu, defnedilmek üzere gözyaşları ve dualar eşliğinde cenaze aracına taşınarak Yılancakuz köyüne götürüldü.

İHA