Selçuk Geçer dolar/TL kuru için 1994'ü hatırlatıp uyardı

Selçuk Geçer dolar/TL kuru için 1994'ü hatırlatıp uyardı
Güncelleme:

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolara yapılan müdahaledeler sonrası kurun daha da güçlendiğini söyledi.

Piyasa uzmanı ve dolar ile ilgili tahminleri oldukça dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve Türk Lirası kuru ile ilgili olarak çarpıcı tahminlerde bulunmaya devam ediyor.

Dolarda gelişen yükselişlerin nedenini para politikalarına bağlayan Geçer, doların çıkacağı pik seviyeyi de açıkladı. 5 Nisan 1994 krizine vurgu yapan Geçer, daha kötü günlerin görüneceğinin sinyalini verdi.

DOLARDA KIRILMA RİSKİ

Dolarda kırılma yaşanmasına vurgu yapan ve 5 Nisan 1994 krizine değinen Selçuk Geçer, sert bir piyasanın oluşabileceğini ifade etti. Doların 5 katına çıkabileceğini söyleyen Geçer, uygulanan politikaların yetersizliğine de değindi.

Uygulanan para politikaları ile ilgili de işlerin daha kötüye gittiğini söyleyen Geçer, bu sürecin devam etmesi durumunda 1994 krizinden daha kötü bir kriz yaşanabileceğini açıkladı.

94 KRİZİ YAŞANIRSA NE OLACAK?

Geçer, doların 60 Türk Lirası ile 70 Türk Lirası’na kadar çıkabileceğini ifade ederek 5 katına çıkan bir dolar kuruyla karşılaşmamızın olanak dahilinde olduğunu dile getirdi. Bedelin ağır olacağını söyleyen Geçer, "Bir an önce bu para politikaları ile ilgili sürecin yönetilmesinden vazgeçilmek ve ekonominin gerçekleri ile yüzleşmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Sözlerine yine aynı şekilde devam Selçuk Geçer, para politikalarının devam etmesi sonucunda şu sözleri kullandı:

"Türkiye gibi ülkelerden para çıkışı daha da hızlanmış olacak. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde 5 Nisan 1994 tarihinden çok daha kritik bir durum olduğunu görüyoruz."

CARİ AÇIK GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Türkiye'nin cari çık ödemelerini de konuşan Geçer, dış ticaretin turizm ile kapatılmaya çalışıldığını ve bu şekilde kapatılmadığı sürece ise cari açığın her geçen gün daha da yükseldiğini söyledi.