SGK’YI EN İYİ ANLATAN ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

SGK’YI EN İYİ ANLATAN ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

16-22 Mayıs tarihleri arasında bu yıl dördüncüsü kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası Aydın’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta dolayısıyla bir grup çalışını ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret eden SGY Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz,

16-22 Mayıs tarihleri arasında bu yıl dördüncüsü kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası Aydın’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta dolayısıyla bir grup çalışını ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret eden SGY Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, gençlere ‘Sosyal Güvenlik’ bilincini aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl 4.’sü kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler arasında sosyal güvenliğin önemini anlatan resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlediklerini kaydeden Poyraz’a ziyareti sırasında yarışmalarda dereceye giren öğrenciler de eşlik etti.

SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, “Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, küçük yaştaki çocukları da Sosyal Güvenlik Bilincini aşılamak amacıyla ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilerimize yönelik sosyal güvenlikle ilgili resim ve kompozisyon yarışmaları tertip ediyoruz. Bu yıl da düzenlemiş olduğumuz yarışmamızın neticesinde dereceye giren öğrencilerimizle ziyaretinize geldik” dedi.

Sosyal güvenliğin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirterek sosyal güvenlik konusunda çalışma yapanlara teşekkür eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Hepinizin bildiği gibi insan yaşamda olduğu bütün sürelerde çalışamaz. Bir çocukluk gençlik dönemimiz var burada iş yaşamına gerekli olan bilgi ve becerileri alıyoruz belli bir dönemden sonra 20 yaşlardan sonra çalışma hayatına başlıyoruz. Bu aktif çalışma hayatı da, insanoğlunun belli bir yaşında sona eriyor, ama hayat sona ermiyor. Emeklilik yaşamı dediğimiz insanın artık fiziki çalışmasını çok verimli olarak sürdüremeyeceği ve uzun yıllarda çalışması münasebetiyle birazda dinlenmesi kendi özelini yaşaması gereken bir dönem vardır. Buna da biz emeklilik dönemi yada yaşlılık dönemi diyebiliyoruz. Bu dönemde insanların çalışmadıkları dönemde hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesi ve geleceğinin sigorta altına alınabilmesi karşılaşacağı çeşitli risklerin sigorta edilebilmesi çok önemlidir” dedi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde ‘Sigortalı Çalışmanın Önemi’ konulu resim yarışması Aydın birincisi Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi olan Gökberk Deniz Egesoy, Aydın ikincisi Halide Hatun İlköğretim Okulu öğrencisi Öykü Yerli, Aydın üçüncüsü Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Alperen Çelik, ‘Sigortalı Çalışmanın Önemi’ konulu kompozisyon yarışmasında Aydın birincisi Fen Lisesi Öğrencisi Ceyda Gül Selcen Şentürk, Aydın ikincisi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Metehan Hepvar, ve Aydın üçüncüsü Fen Lisesi öğrencisi Sezin Dilara Emral Vali Hüseyin Avni Coş tarafından altınla ödüllendirildiler.

SGK’YI EN İYİ ANLATAN ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

SGK’YI EN İYİ ANLATAN ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

SGK’YI EN İYİ ANLATAN ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ