Soylu'dan terör örgütlerine tokat gibi sözler

Soylu'dan terör örgütlerine tokat gibi sözler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Valiliği'nde yaptığı açıklamada, "Bu milletin canını yakanların canını yakacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de Valilik ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında, "Bu milletin canını yakanların canını yakacağız" dedi. Bakan Soylu açıklamasında şunları kaydetti:

"BU MİLLETİN CANINI YAKANLARIN CANINI YAKACAĞIZ"

Türkiye'nin artık bu hadiselere tahammülü kalmamıştır. Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. Bu sözlerin muhatabı PKK, KCK, FETÖ ve DEAŞ'tır. Şu noktayı açıklıkla ifade etmeliyim ki bu mücadele aziz milletimizindir. Bugün PKK'nın son durumunu iyi analiz etmek gerekiyor. Hedeflerini hiçbir zaman gerçekleştirememiş bu örgüt bugün tükeniş içerisindedir. En büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticaretindende darbe yemişlerdir. FETÖ'nün de çökertilmesiyle önemli bir hamisini kaybetmiştir. Belediyelerden de temizlendikleri için bütün etkinlikleri kandırılmış birkaç militanla bombalı eylemlerle sınırlı kalmış bir halde tükeniş girdabına girmişlerdir. Bu tükeniş girdabı geri çevrilemeyecektir.

"BU TOPYEKÜN BİR MÜCADELEDİR"

Aziz milletime çağrıda bulunuyorum. Bu bir topyekün mücadeledir. Çevrenizdeki örgüt sempatizanlarını ihbar edin. Bu ölüm makinelerine muhakkak hesap soracağız. Bugün korucu yaş ortalamamız 4, amacımız bu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Bu noktada yaklaşık 20 bin yeni korucumuzu da bu mücadele içinde olacağını ifade etmek isterim.Terörden etkilenen illerle ilgili yepyeni bir kalkınma hamlesi yaşayacağız. En önemli talepleri iş. Burada fabrikaları yenileyeceğiz, devletimiz fabrikaları yapıyor, ekipmanları temin ediyoruz, çalışanların SGK ödemelerinin tamamını gerçekleştiriyoruz, istihdam alanı açıyoruz. Bizim görevimiz insanımızı işle, aşla, huzurla buluşturmaktır. Yeni bir kalkınma hamlesinin eşiğindeyiz. Açıklanan yatırım teşvik projesi çerçevesinde bölge ile görüş alışverişindeyiz. Bütün dostlarımıza kıymetli Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın selamlarını iletmek istiyorum.

"İNSAN OLMAKTAN ÇIKMAYIN"

Canımızın yandığını söylemek istiyorum ama hedeflerimizden bir milim bile sapmadık. Sözlerini, yazılarını, kalemlerini eleştiri için kullananlara sesleniyorum: Biraz insanlıkla empati yapın. İnsan olmaktan çıkmayın. Vicdanınızı kömür karası olmaktan kurtarın. Bu ülkenin kalkınmasına kendini adamışlara terör örgütlerine gösterdiğiniz müsamaha ile karıştırmayın. Yazdıklarınızı okuyoruz. Kimlere sipariş mektup verdiğinizi biliyoruz. Bu millet uşakları tarih olarak yazmamıştır ama isimsiz kahramanlara her gün dualarında yer verir. Biz yolumuza devam edeceğiz.

Sabah