Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili düzenleme davalık oldu

Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili düzenleme davalık oldu
Güncelleme:

Sözleşmeli öğretmen istihdamında KPSS puanının yüzde 50'si ile mülakat puanının yüzde 50'si alınmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Türk Eğitim-Sen, yönetmeliğin iptali için dava açtıklarını duyurdu.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik mülakat puanı, KPSS puanının yüzde 50’si ile mülakat puanının yüzde 50’si alınarak belirlenecek.

Söz konusu karara tepki gösteren Türk Eğitim Sen, yönetmelik değişikliğine karşı dava açtığını duyurdu.

Türk Eğitim-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, “14.05.2024 tarih ve 32546 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1. Maddesi ile 03/08/2016 tarih ve 29790 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğe “(5) Sözlü sınav başarı puanı KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenir’ hükmü eklenmiştir. Bilindiği üzere, sözlü sınav sistemi, objektif ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmayan, her türlü suistimale, ayrımcılığa, adam kayırmacılığa açık, denetlenmesi imkânsız bir sınav şeklidir. Bu sebeple, Türk Eğitim Sen olarak sözlü sınava karşı olduğumuzu her platformda dile getirmekteyiz. Ayrıca 03/08/2016 tarih ve 29790 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin sözlü sınava ilişkin hükümlerinin iptali talebiyle daha önce de Danıştay nezdinde sendikamızca dava açılmıştır” denildi. 

 

DHA