Suriye politikasını eleştirenlere bakın ne yanıt verdi

Suriye politikasını eleştirenlere bakın ne yanıt verdi

Ahmet Davutoğlu, danışmanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemindeki Suriye politikasını eleştirenlere yanıt verdi.

 Kurban Bayramı tatili için geldiği Artvin dönüşünde Rize’ye uğrayan Ahmet Davutoğlu, danışmanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemindeki Suriye politikasını eleştirenlere yanıt verdi.

Davutoğlu, "Suriye halkı önce rejime, sonra da DAEŞ ve PYD gibi terör örgütlerine karşı onurlu bir mücadele verdi. Türkiye olarak da her zaman bu mücadelenin yanında olduk. Suriye politikamızı eleştirenler çıktı. Ama Türkiye'nin Suriye politikasının insani boyutu göz ardı edilemez. Millet olarak bir destan yazdık. Cerablus operasyonu gösterdi ki Türkiye'nin Suriye'de geliştirdiği politikalar silahlı kuvvetlerimizle birlikte mücadele eden Özgür Suriye Ordusu ve Suriyeli kardeşlerimizi ortaya çıkaran politikalardır" dedi.

Ahmet Davutoğlu, "Türkiye her zaman Suriye halkının yanında olmuştur. Doğru politika budur. Bundan sonrada Suriye halkının yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Kendisine yöneltilen eleştirilere, "Eğer Türkiye son 4 yılda Suriyeli kardeşlerimize yardım etmemiş olsaydı, onlarla kader birliği yapmamış olsaydı, Cerablus’a giren Türk tankları ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman askerlerinin yanında Suriyeli kardeşlerimiz olmazdı"diyerek yanıt veren eski Başbakan Davutoğlu, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Cerablus’ta, Çobanbey’de ve Rai’de bütün o topraklarda eğer Türk ordusunun kahraman askerleri Suriyeli kardeşlerimizle omuz omuza savaşıyorsa ve Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'ye sadakatlerini göstermişseler bunu takip eden politikanın önemli bir payı vardır. Türkiye her zaman Suriye halkının yanında olmuştur. Doğru politika budur. Bundan sonrada Suriye halkının yanında olmaya devam edecektir.

(İlan edilen ateşkes sorusu üzerine) İnşallah barış ve huzur tesis edildiğinde Suriyeli kardeşlerimiz geri dönecektir. Türkiye hiç bir zaman zalimlerin yanında yer almadı, almayacak. Hiç bir zaman mazlumları yalnız bırakmadı, bırakmayacak. Hiç bir zaman terör örgütlerine taviz vermedi, vermeyecek. Hiç bir zaman terör örgütlerinin acentelerine ve gündemlerine de ülkemizi ve kardeş hakları teslim etmedi, etmeyecek"