Tcg Yavuz Fırkateyni Gürcistan'da

Tcg Yavuz Fırkateyni Gürcistan'da

Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Yavuz fırkateyni, Deniz Yıldızı Tatbikatı kapsamında Batum Limanı'na demir attı

TİFLİS (AA) - Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Yavuz F 240 fırkateyni, Deniz Yıldızı Tatbikatı kapsamında Gürcistan'ın Batum Limanı'na demir attı.

Gürcistan Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği ile Batum Başkonsolosluğu yetkililerinin katılımıyla Batum Limanı'na demirleyen fırkateynde düzenlenen resepsiyonda bir konuşma yapan Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidaşeli, Türkiye'nin, Gürcistan'ın en yakın stratejik ortağı ve güvenilir ülkelerden olduğunu vurgulayarak, ikili ilişkilerinin somut dostluk bağlarının üzerinde geliştiğini söyledi.

Khidaşeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'yle yoğun ortaklık ve stratejik işbirliği içindeyiz" ifadesini kullandı.

Türkiye'yle olan ilişkilerin Gürcistan için en değerli ilişkilerinden olduğunu vurgulayan Khidaşeli, iki ülke arasındaki yakın işbirliğinden her zaman başarılı adımları beklediğini vurguladı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, "Deniz Kuvvetlerimize ait bir fırkateynimizi Batum Limanı'nda görmek gerçekten hepimiz için gurur ve onur verici" dedi. Gümrükçü, Türkiye ile Gürcistan'ın yakın dost ve stratejik olarak ortak değerlere sahip ülkeler olduklarını vurguladı.

TCG Yavuz fırkateyninin, yarın Gürcistan'ın Poti kentine geçmesi bekleniyor.