Terör örgütü PYD'yi AP ağırladı !

Terör örgütü PYD'yi AP ağırladı !

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda PYD lideri Salih Müslim ağırlandı.

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda başlığında Türkiye'ye karşı 'istilacı' ifadesi bulunan bir basın toplantısı düzenleyen PKK'nın Suriye uzantısının lideri, Ankara'yı IŞİD'e yardım etmekle suçladı. Aynı dakikalarda, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Ankara'ya resmi bir ziyaret için geldi.

Türkiye'nin sınır ötesi harekâtla Cerablus'a girmesini 'Suriye batağında bozguna uğrayacak' sözleriyle karşılayan PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin eşbaşkanı Salih Müslim, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan AvrupaParlemontosu'nda (AP)  ağırlandı.

Düzenlenen basın toplantısı 'Kuzey Suriye'deki acil durum, Türkiye'nin istilası, Avrupa'nın güvenliği ve Türkiye anlaşmasına alternatif' başlığını taşıyordu.

--7589772.jpeg

Ankara'yı IŞİD'e yardım etmekle suçlayan Müslim, Türkiye'nin imparatorluk kurma amacı taşıdığını savundu ve Kuzey Irak'taki bölgesel yönetim lideri Mesut Barzani'den yardım istedi.

Salih Müslim'le birlikte konuşan Slovak parlamenter Branislav Skripek, Avrupa Birliği'nin (AB) güvenliği ve mülteci krizinin, çoğunluğunu PYD güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDF) sayesinde çözülebileceğini savundu.

Müslim'in basın toplantısı düzenlediği dakikalarda, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz Ankara'ya resmi bir ziyaret için geldi.

ABD ve AB, PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyor ancak örgütün Suriye kolu PYD'yi aynı kategoride görmüyor. Menbic'in IŞİD'den kurtarılmasıyla Fırat Nehri'nin batısına yerleşen PYD güçleri, Ankara'nın uyarılarına rağmen tamamen nehrin doğusuna çekilmiş değil. PYD'yi havadan bombardımana tutan Türkiye, defalarca Fırat Nehri'nin batısını kırmızı çizgi olarak ilan etti.

Suriye'deki iç savaşın ilk yıllarında Türkiye ile iyi ilişkileri olan Salih Müslim, Fırat Kalkanı harekâtı için yaptığı yorumla sert tepki çekmişti. Ankara, Müslim'e kendi sonunu düşünmesi gerektiğini belirtmişti. Müslim, 24 Ağustos'tan bu yana Türkiye'yi eleştirmeyi sürdürüyor.

text-ad
Türkiye'nin uyuşturucu adacıklarına operasyon! Polis bile gözlerine inanamadı! Türkiye'nin uyuşturucu adacıklarına operasyon! Polis bile gözlerine inanamadı! Melike Şahin 10 yaş büyük eşi için böyle aşka geldi! Melike Şahin 10 yaş büyük eşi için böyle aşka geldi! Survivor adasındaki yasak aşk iddiası sonrası sürpriz boşanma! Survivor adasındaki yasak aşk iddiası sonrası sürpriz boşanma! İktidara çok ağır suçlama: 'Kur’an meallerine denetim hakkıyla yeni bir iktidar dini inşa ediliyor' İktidara çok ağır suçlama: 'Kur’an meallerine denetim hakkıyla yeni bir iktidar dini inşa ediliyor' CHP'li belediyelere yeni operasyon: CHP'li 5 belediye başkanı gözaltında CHP'li belediyelere yeni operasyon: CHP'li 5 belediye başkanı gözaltında Elon Musk'ın yüzündeki morluğun sebebi belli oldu Elon Musk'ın yüzündeki morluğun sebebi belli oldu Türkiye'nin sessiz katilleri için Japonya'dan çok özel bir ekip geldi! Türkiye'nin sessiz katilleri için Japonya'dan çok özel bir ekip geldi! İlkokuldaki akran zorbalığında kahreden haber: 10 yaşındaki çocuk entübe edildi İlkokuldaki akran zorbalığında kahreden haber: 10 yaşındaki çocuk entübe edildi Osimhen transferi için Galatasaraylıları yıkacak haber geldi Osimhen transferi için Galatasaraylıları yıkacak haber geldi Banka hareketlerinize dikkat edin: ''İşlemi ben yapmadım'' diyen de yanacak! Banka hareketlerinize dikkat edin: ''İşlemi ben yapmadım'' diyen de yanacak!
Tanju Özcan'dan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında skandal iddialar! Tanju Özcan'dan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında skandal iddialar! İnternetten satın aldığı mikrofonun içinden çıkanı görünce ne yapacağını şaşırdı! İnternetten satın aldığı mikrofonun içinden çıkanı görünce ne yapacağını şaşırdı! Sedef'i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atmıştı... İtirafı kan dondurdu! Sedef'i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atmıştı... İtirafı kan dondurdu! AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3'üncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasının formülünü buldu! AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3'üncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasının formülünü buldu! Galatasaray'ın son çileği Rafa Silva mı ? Okan Buruk'tan ilk açıklama geldi! Galatasaray'ın son çileği Rafa Silva mı ? Okan Buruk'tan ilk açıklama geldi! Aile Sağlığı Merkezi'nde doktoru hastanelik eden saldırgan serbest bırakıldı! Aile Sağlığı Merkezi'nde doktoru hastanelik eden saldırgan serbest bırakıldı! Ekranların sevilen dizisinde 2 ayrılık birden yaşanacak! Ekranların sevilen dizisinde 2 ayrılık birden yaşanacak! Fenerbahçe'nin yıldızı sessiz sakin kimsesiz İstanbul'a veda etti... Fenerbahçe'nin yıldızı sessiz sakin kimsesiz İstanbul'a veda etti... Hafta sonunun ve Kurban Bayramı'nın hava durumu belli oldu Hafta sonunun ve Kurban Bayramı'nın hava durumu belli oldu Narin cinayetinde aylar sonra ortaya çıkan bir yeni korkunç iddia daha! Narin cinayetinde aylar sonra ortaya çıkan bir yeni korkunç iddia daha!