THK Başkanı'ndan ''Uçaklara neden bakım yapılmıyor?'' sorusuna şaka gibi yanıt

Güncelleme:

Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşçı, katıldığı canlı yayında ''Uçaklara neden bakım yapılmıyor?'' sorusuna verdiği yanıtla hem spikeri hem ekran başındakileri şaşkına çevirdi.

Türkiye'nin ciğerleri yanarken düğüne gittiğini açıklayan ve eleştirilerin hedefi olan Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, yine tartışma yaratacak bir açıklama yaptı.

"UÇAKLARIN BAKIMINI YAPMA YETKİSİ KİMDEDİR"

Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçaklarının neden kullanılmadığına dair tartışmalar sürerken konuyla ilgili Habertürk ekranlarına telefonla bağlanan THK Başkanı Cenap Aşçı'ya "Uçakların bakımını yapma sorumluluğu kimdedir, neden bakım yapılmıyor?" sorusu yöneltildi. Aşçı bu soruya "Bakım sorumluluğu Türk Hava Kurumu'nun kendisindedir" yanıtını verdi.

"BAŞKAN OLDUĞUNUZ İÇİN SİZE SORUYORUM"
Bu cevap karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşayan spiker, "Başkan olduğunuz için size soruyorum, neden bakım yapılmadı?" diyerek yeni bir soru daha yöneltti. Aşçı'nın bu soruya cevabı ise "Ben THK Başkanı değilim, THK Kayyum Heyeti Başkanıyım" oldu.

"DÜĞÜNDEYDİM" AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Türkiye genelinde 20 orman yangınının devam ettiği günün akşamında bir televizyon programına bağlanan Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, “Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım” sözleriyle tepki çekmişti.