Trendyol'da Filistin temalı ürünlere sansür iddiası

Trendyol'da Filistin temalı ürünlere sansür iddiası
Güncelleme:

Trendyol'un İsrail'in işgali ve saldırıları altındaki Filistin bayraklı ürünlere erişim engeli uyguladığı iddiası gündeme bomba gibi düşerken, Trendyol'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Türkiye'de ise Filistin'de İsrail'in zulmüne, "Dur" demek için vatandaşlar sokağa çıkıyor. Türkiye'nin en çok satış yapan dijital satış platformu Trendyol’un Filistin temalı ürünlerin satışına sınırlama getirdiği iddiası sosyal medyada platformlarının en çok konuşulan konularından biri oldu.

X'te vatandaşlar uygulamada karşılaştıkları sorunları yazarken, platformun arama kısmına 'Filistin' yazdığında önceden olduğu gibi Filistin bayrağı, stickerı, atkısı gibi şeylerin yerine alakasız ürünler çıktığını söyledi.

 Trendyol'dan açıklama geldi

Trendyol, Filistin temalı ürünlerinin platformlarında kasıtlı kaldırıldığı iddiaları ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır” denildi.

Marka tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Platformumuzdaki Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır.

Mevcut ürünlere yönelik arama taleplerinin olağanın üzerinde bir hızda artması sonucunda söz konusu ürünler site-içi arama motorunda sistemsel incelemeye girmiş ve teknik ekiplerimizin müdahalesi sonucunda çok kısa sürede tekrar görüntülenmeye başlamıştır.

Türkiye'nin Trendyol’u olarak, tarihin en acı insanlık dramlarından birini yaşayan Gazze Halkı için devletimiz ve milletimiz ile birlikte yas tutuyor, yaşanan insanlık suçlarının karşısında olduğumuzu da bu vesileyle kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.”