TRT'nin esnaf ve vatandaş röportajı olay oldu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam TRT ekranlarında katıldığı canlı yayın sırasında, TRT'nin yayınladığı sokak röportajı sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Faizi düşürme kararının ardından eleştirilen Erdoğan, “Zengini zengin yapan model faizciliktir” dedi. Erdoğan konuştukça dolar yükselişe geçerek 14 TL’yi aştı. Erdoğan, yıl sonu büyüme oranı için “Beklentimiz, 10’u bulacağız. Bizim tahminimiz asgari 10 ama üzerine de çıkabilir,” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları sırasında TRT tarafından hazırlanan hazırlanan sokak röportajı gösterildi. Röportajda ekonomiden memnun olduğunu söyleyen vatandaşların açıklamalarına yer verilirken Erdoğan konuşmaya başlamadan önce 13,26 TL olan dolar 14 TL’yi aştı.

Bu canlı yayın sırasında TRT bir sokak röportajını yayınladı. Ancak mikrofona konuşan herkesin sadece AK Parti iktidarına destek veren açıklamalarda bulunması sosyal medyada gecenin konularından biri oldu.

"Ekonomi çok iyi, dış güçler önümüzü kesmeye çalışıyor" diyen kişilerle yapılan sokak röportajlarında farklı şehirlerden vatandaşlara yer verilirdi.

Röportajda yer alan kişilerin tamamı faiz politikasını ve hükümetin politikalarını destekledi.