TSK'dan PYD'ye büyük darbe: En az 160 terörist öldürüldü

TSK'dan PYD'ye büyük darbe: En az 160 terörist öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı'nda PYD/YPG'ye ait 18 hedef imha edilirken, 160 ila 200 arasında teröristin öldürüldüğü açıklandı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen hava harekatında, PYD/YPG Terör Örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesinde 18 hedef imha edildi. TSK, Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatında 160 ila 200 arasında PYD/PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından, PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldığını, PYD/PKK’ya ait karargah, toplanma/barınma vesilah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina, 1 zırhlı araç, 2’si silahlı 4 aracın imha edildiğini açıkladı. Hava harekatı sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

'ÇATIŞMALARDA 1 MUHALİF ŞEHİT OLDU, 1 MUHALİF YARALANDI'

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı 58. gününde bugün sabah saat 07.00’ye kadar olan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Azaz-Rai-Cerablus hattında, gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirleri alınarak, halen kontrol edilen bölgede arama/tarama, keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkacak fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam edildiği belirtildi. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalifin şehit olduğu, 1 muhalifin yaralandığı ve destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmediği öğrenildi.

BAB İSTİKAMETİNDEKİ 5 BÖLGEDE PYD/PKK

PYD/PKK’nin Bab istikametindeki 5 meskun mahal (Al Hasi, Eashiyah, Urum Al Qurah, Wardiyah, Kawl Suruj) ve Shahba Barajı’nı ele geçirerek kontrol altına aldığı alanı doğuya doğru genişlettiği açıklandı.

1260 KM2 KONTROL ALTINDA

Muhalifler tarafından, harekatın başlangıcından bu yana 155 meskun mahalde (yaklaşık 1260 km²) kontrolün sağlandığı belirtildi.

AKTARİN GÜNEYİNDEKİ BARUZAH KONTROL ALTINDA ALINDI

Sabah saatlerinde ise muhalif unsurlar tarafından DEAŞ’ın kontrolünde bulunan Aktarin güneyindeki Baruzah meskun mahallinde de kontrol altına alındığı ifade edildi.

42 DEAŞ VE 13 PYD/PKK HEDEFİNE ATIŞ YAPILDI

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 42 DEAŞ ve 13 PYD/PKK hedefi ateş destek vasıtaları tarafından atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK’lı teröristlerin baskı altına alındığı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldığı öğrenildi.

26 BOMBA ATILDI; 160 -200 TERÖRİSTİN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından, PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldığı, PYD/PKK’ya ait karargah, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina, 1 zırhlı araç, 2’si silahlı 4 aracın imha edildiği ifade edildi. Harekat sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği açıklandı.

KOALİSYON GÜÇLERİ DE HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ

Koalisyon güçleri tarafından; Taanah’da tespit edilen DEAŞ’a yönelik hava harekatı sonucunda, 1 DEAŞ’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

10 EL YAPIMI PATLAYICI KONTROLLÜ OLARAK İMHA EDİLDİ

DEAŞ’tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 10 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1218 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği açıklandı.

KEŞİF VE GÖZETLEME FAALİYETİ DEVAM EDİYOR

Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin devam ettiği belirtildi.