TÜDER Başkanı Küçük silahlı şiddet olayları için yeni tedbirler istedi

TÜDER Başkanı Küçük silahlı şiddet olayları için yeni tedbirler istedi
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Türkiye'de son zamanlarda artan silahlı şiddet olaylarıyla ilgili olarak yeni adli tedbir ve yaptırım çağrısı yaptı.

Özellikle son birkaç ayda Türkiye'de silahlı şiddet olaylarındaki artış hem dikkatlerden kaçmıyor hem de endişe yaratırken Türkiye yeniden bireysel silahlanmayı tartışıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük "İstanbul gibi çok büyük bir şehirde asayiş tedbirleri dışında, adli tedbir ve yaptırımlar da mutlaka gözden geçirilmelidir" dedi.

İşte Küçük'ün o açıklamaları:

"Önceki gün İstanbul Eyüp’te, iddiaya göre araç park tartışması yüzünden maalesef bir kişi öldürüldü. İstanbul’da neredeyse her gün benzer olayları yaşıyoruz. Basit tartışmalar, ani sinirlenmeler silahlı kavgalara dönüşür hale geldi. Durum böyle olunca, kişilerin silahlanması, silah taşıması konusu akıllara geliyor ve kaygı yaratıyor.
Kişilerin can ve mal güvenliğinin, toplumun huzurunun sağlanması açısından, kişilerin silah taşıma ve bulundurması konusunda yeni tedbirlere acil ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, İstanbul gibi çok büyük bir şehirde asayiş tedbirleri dışında, adli tedbir ve yaptırımlar da mutlaka gözden geçirilmelidir.
Daha yaşanabilir bir ülke ve İstanbul için, yetkililerin bir kez daha dikkat ve değerlendirmesine sunmak istiyoruz."