Türk Telekom İle İnternetle Tanışanlar En Çok "E-devlet"i Kullanıyor

Türk Telekom İle İnternetle Tanışanlar En Çok "E-devlet"i Kullanıyor

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un kurumsal sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay sayesinde internetle tanışan katılımcıların, en çok e-devlet...

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un kurumsal sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay sayesinde internetle tanışan katılımcıların, en çok e-devlet işlemlerini kullandığı bildirildi.

Türk Telekom'un açıklamasına göre, herkes için erişilebilir iletişim vizyonuyla hayata geçirilen kurumsal sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay, 250 gönüllüsüyle kalkınmada öncelikli 50 ile gidip, iki yılda 13 bin kişiyi dijital dünyayla tanıştırdı.

Şirket, yaklaşık iki yıl önce hayata geçirilen İnternetle Hayat Kolay projesine yönelik farkındalığı ölçmek ve yürütülen sürecin verimliliğini artırarak etkiyi güçlendirmek amacıyla bir de Sosyal Etki Araştırması yaptı.

Araştırmaya göre, Türk Telekom'un proje kapsamında internetle tanıştırdığı katılımcıların yüzde 86'sı günlük hayatında internet kullanmaya başladı. Eğitime, yüzde 65'lik oranla kadınlar erkeklerden daha fazla ilgi gösterdi.

Eğitim sonrasında internetin en çok kullanıldığı alanlar sırasıyla e-devlet işlemleri, sosyal medya, haber takibi ile sesli ve görüntülü konuşma oldu.

Araştırma, eğitim sonrası ilgili bölgelerdeki PTT müdürlüklerinden talep edilen e-devlet şifresi sayısında ciddi oranda artış olduğunu da ortaya koydu.


- Orta yaş en çok Facebook'u merak etti


Katılımcıların eğitimde en çok merak ettiği konular e-devlet uygulamaları, online bankacılık işlemlerinin nasıl yapılacağı, sosyal medya, internetin nasıl daha güvenli kullanılabileceği ve internet üzerinde aradığını bulabilmek şeklinde sıralandı. Orta yaş grubunda ise en çok Facebook uygulaması merak edildi.

Araştırmada, eğitimden duyulan memnuniyet ve eğitimi tavsiye etme eğilimi yüzde 93 seviyesinde çıkarken, yüzde 83'lük bir kesim de 2 gün süren eğitimin daha uzun olması yönünde istek bildirdi.

Proje kapsamında bugüne dek en fazla eğitim verilen beş il ise Şırnak, Bartın, Bingöl, Şanlıurfa ve Manisa oldu.


- "2017 sonuna kadar 30 bin kişiyi online dünyayla tanıştırmayı hedefliyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, herkes için erişilebilir iletişim vizyonuyla hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes tarafından erişilebilir olması için çalıştıklarını belirten Aslan, "Bu vizyonla başlattığımız projelerimizden biri olan İnternetle Hayat Kolay ile de ekonomik veya sosyal sebeplerle teknolojiye erişimi kısıtlı olan tüm kesimlerin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Gururla söylemeliyim ki İnternetle Hayat Kolay Projesi hayata geçtikten sadece iki yıl sonra, 13 binden fazla kişiyi online dünyayla tanıştırdı. Amacımız bu rakamı 2017 yılı sonuna kadar da 30 bine çıkarmaktır."