Turkcell'in 4,5g Kullanıcı Sayısı İlk 3 Dakikada 1 Milyonu Aştı

Turkcell'in 4,5g Kullanıcı Sayısı İlk 3 Dakikada 1 Milyonu Aştı

İSTANBUL (AA) - Turkcell'in 4,5G şebekesini aktifleştirmesi ile ilk 3 dakikada bu teknolojiyi kullanan müşteri sayısı 1 milyonu aştı.Turkcell tarafından...

İSTANBUL (AA) - Turkcell'in 4,5G şebekesini aktifleştirmesi ile ilk 3 dakikada bu teknolojiyi kullanan müşteri sayısı 1 milyonu aştı.

Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre, 26 Ağustos'ta yapılan spektrum ihalesiyle başlayan 4,5G'ye geçiş süreci dün gece yarısı itibarıyla gerçekleşti.

Türkiye'de en fazla frekansa sahip operatörlerden Turkcell, kurduğu dünyanın en güçlü 4,5G şebekesiyle saat 00.00'dan itibaren Türkiye'nin 81 ilinde müşterilerine 4,5G mobil internet deneyimini sunmaya başladı.

Turkcell'in 4,5G şebekesini aktif duruma getirmesiyle sadece 3 dakika içerisinde bu teknolojiyi kullanan müşteri sayısı ise 1 milyonu aşarak rekor kırdı.

4,5G şebekesini kurmak için bugüne kadar Türkiye'nin 81 ilinde 790 bin kilometre yol kat eden ve 1 milyon saatten fazla çalışan Turkcell ekibi de dün gece kurdukları şebekeyi hizmete açmanın mutluluğunu paylaştı.

Turkcell'in 4.5G Operasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ve Şebeke Teknolojileri Grup Başkanı Gediz Sezgin ile Müşteri Hizmetleri Grup Başkanı Doğuş Kuran da katıldı.

Turkcell 4,5G şebekesinin aktif hale getirilmesiyle tüm Türkiye 4,5G'yle tanışırken, ücretsiz olarak 4,5G'ye geçen Turkcell müşterileri de ikiye katlanan internet kotalarının keyfini yaşamaya başladı.