Üniversitelilere yatay geçiş sürprizi

Üniversitelilere yatay geçiş sürprizi
Güncelleme:

Üniversitelere bahar döneminde yatay geçiş hakkı verilecek.

Üniversitelerde, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminde öğrencilere yatay geçiş hakkı verileceği bildirildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 2014-2015 eğitim öğretim yılı bahar  döneminde öğrencilere yatay geçiş hakkı verilmesi konusunun Genel Kurul'da  görüşüldüğü ve bu hakkın verilmesi yönünde karar alındığı belirtildi. 
 
Ara dönemde olunduğundan, geçmişte yaşanılan aksaklıkların tekrar  yaşanmaması ve yükseköğretim kurumlarının planlamalarında bir zafiyet meydana  gelmemesi için bu konudaki kararın yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarına  bırakıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Türkiye'deki yükseköğretim kurumları, diledikleri takdirde,  sadece  yurt içindeki yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin başvuru  yapabilmesi için 2014 kontenjanının yüzde yirmisine kadar yatay geçiş kontenjanı  ayırabileceklerdir. 
 
BUNDAN SONRA...
 
Bundan sonra bu konuda eğitim-öğretim dönemi başlamadan YÖK olarak  karar almayı, yıl ortasında ise bu kararı yükseköğretim kurumlarının kendilerine  bırakmayı teamül haline getirmek istiyoruz. Yükseköğretim kurumlarımızın bu gibi konularda tasarrufta  bulunabilmelerinin yolunu tedrici olarak açmanın doğru olduğunu düşünmekteyiz."