Ürdün'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı Ofisleri Kapatıldı

Ürdün'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı Ofisleri Kapatıldı

Ürdün makamları, İhvan'ın başkentteki genel merkezi ve Ceraş kentindeki ofisinin ardından Madaba ve Mafrak'taki ofislerini de kapattı

AMMAN (AA) - Ürdün makamlarının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) başkent Amman'daki genel merkezi ve Ceraş kentindeki ofisinin ardından Madaba ve Mafrak şehirlerindeki ofislerini de kapattığı bildirildi.

Madaba Valisi Muhammed es-Semiran, yaptığı yazılı açıklamada teşkilata ait ofislerin ülkede sivil toplum kurumu, dernek ve partilerin kuruluşu ve işleyişi hakkındaki kanuna muhalif olması ve gerekli izinlere sahip olmaması nedeniyle kapatıldığını belirtti.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan Abdulmecid Zenibat başkanlığında merkez teşkilattan ayrılarak dernekleşen "Müslüman Kardeşler Derneği"nden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin ulusal bütünlüğünü bozan çağrılara karşı olduklarını belirtilerek, derneğin dün ve bugün kapatılan ruhsatsız ofisler ile yurt dışında yaşananlarla bağlantısının olmadığı vurgulandı.

Ürdün güvenlik güçleri dün İhvan'ın başkent Amman'daki genel merkezi ile Ceraş'taki ofisine baskın düzenleyerek ofisleri kapatmıştı.

Arap Baharı süresince Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı arasında bölünmeler yaşanmıştı. Abdulmecid Zenibat'ın öncülük ettiği bir grubun, teşkilatın Mısır İhvanı ile tüm bağlarını koparmasını istemesiyle ciddi anlaşmazlıklar çıkmış, Zenibat başta olmak üzere yaklaşık 10 kişi teşkilattan ihraç edilmişti.

Teşkilattan ihraç edilen Zenibat ve arkadaşları, İçişleri Bakanlığı’na Müslüman Kardeşler ismi ile tescil başvurusu yapmış, asıl İhvan Teşkilatı’nın tüm itirazlarına rağmen İçişleri Bakanlığı başvuruyu kabul etmiş ve bu grup Müslüman Kardeşler ismi ile dernekleşmişti. Asıl İhvan ise bu olayı kendisine yapılan bir darbe olarak nitelendirmişti.

Etiketler ürdün ihvan Amman