ÜROLOGLAR BALIKESİR’DE BİRARAYA GELDİ

ÜROLOGLAR BALIKESİR’DE BİRARAYA GELDİ

Balıkesir Üniversitesi, Kontinans Derneği’nin bölge toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda önemli konular konuşuldu.

Balıkesir Üniversitesi, Kontinans Derneği’nin bölge toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda önemli konular konuşuldu.

Kontinans Derneği Balıkesir Bölgesel Toplantısı, hafta sonu Otel Basri’de düzenlendi. Panele Ege Üniversitesi Üroloji Uzmanı ve Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Özyurt da katıldı. Bilimsel toplantının açılış konuşmasını yapan Balıkesir Üniversitesi T.F. Üroloji AD başkanı Prof. Dr. Cem Güler, Kontinans Derneği’nin bölgesel toplantısına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, Üniversite Hastanesi hakkında bilgi verdi. BAÜ Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Güler, “Dernek üniversite işbirliğine önem vererek ileride bu tür toplantıların sayısının daha da artması dileğimizdir. Genel olarak, bölgesel derneklerle işbirliği konusu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Türk ürolojisinin daha da ileri gitmesi için bu yakın ilişki sürdürülmeli ve çeşitlendirilmelidir. Yeni çalışmalarda her zaman bilgi birikimlerinin paylaşılması konusunda çalışmalarda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Bölgesel toplantıların meslektaşlarına ve insan sağlığına büyük katkı sağladığını belirten Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Özyurt, “Kontinans Derneği’nin düzenlediği panelin önümüzdeki yıllarda beklentileri olan Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duydum. BAÜ Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Güler’e ve BAÜ Tıp Fakültesine teşekkür ederim” dedi. Yaşam kalitesinin özellikle idrar kaçıran hastalarda çok önemli olduğunu belirten Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Özyurt konuşmasında, “Yaşam kalitesi önce bozulmakta sonra bir toparlanma sürecine girmekte. Bu da 1 yıl almakta. Bu nedenle bu hastalarda yaşam kalitesini doğru ölçmek için 1 yıl geçmesini beklemeliyiz” dedi.

Panel başkanlığını Dr. Gökhan Temeltaş’ın yaptığı toplantıda; Nörojen mesane-depolama ve boşaltım bozukluklarında tedavi sürecini Panelistler Dr. Ali Ersin Zümrütbay ve Dr. Erem Kaan Başok değerlendi. Tedavi ve Refrakter Olgularda alternatifler panel başkanlığını Prof. Dr. Ceyhun Özyurt, yaparken panelistler Dr. Erdal Kokul ve Dr. Oğuz Mertoğlu. Noktürnal poliüri panel başkanlığını Prof. Dr. Tufan Tarcan, panelistler Dr. Zafer Aybek ve Dr. Cüneyd Özkürkçügil üstlendi. POP-SUİ Panel başkanlığını Dr. Bülent Çetinel, Panelistler Dr. Haluk Kulaksızoğlu ve Dr. Oktay Demirkesen. Güncel Tedavi Alternatifleri konusunun panel başkanlığının ise Dr. İlker Şen Panelister Dr. Kulibay İnci, ve Dr. Adnan Şimşir değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya Balıkesir, Denizli, Antalya, İzmir, İstanbul, Konya, Bursa ve Manisa bölgelerinden 40 kişi katıldı. Son olarak güncel veriler ve sunular sonrası üroloji asistanların görüş ve düşüncelerini almak için yapılan tartışmayı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Asistanı Dr.Raşit Altıntaş yönetti. Diğer asistan arkadaşlarından kendi kliniklerindeki güncel uygulamalar tartışıldı. Özellikle idrar kaçıran hastaların yaşam kalitelerinin değerlendirilmesinin önemi vurgulandı.

ÜROLOGLAR BALIKESİR’DE BİRARAYA GELDİ

ÜROLOGLAR BALIKESİR’DE BİRARAYA GELDİ

ÜROLOGLAR BALIKESİR’DE BİRARAYA GELDİ

ÜROLOGLAR BALIKESİR’DE BİRARAYA GELDİ