Uykusuz'dan Bakan Nebati'yi kızdıracak kapak

Uykusuz'dan Bakan Nebati'yi kızdıracak kapak
Güncelleme:

Haftalık mizah ve karikatür dergisi Uykusuz bu haftaki kapağına Bakan Nebati'nin yurt dışından bir bakanla olan diyaloğunda "Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum. Siz yüzde 10’luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz " ifadelerini taşıdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında yabancı bir bakanla arasında geçen ilginç diyaloğu anlatmış ve "Yabancı bakan bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz." ifadelerini kullanmıştı. Nebati'nin açıklamaları tepkiye neden olmuştu.

Uykusuz Dergisi de son sayısında Bakan Nebati'nin açıklamalarını kapağına taşıdı. Uykusuz dergisi, sosyal medya hesabından bu haftaki sayısının kapağını paylaşırken, "Siz bu enflasyonla sokağa çıkabiliyor musunuz?" diye sordu. Derginin kapağında Bakan Nebati'nin "Enlasyon arttıkça sokak tatil yeri gibi oldu" dediği görülüyor.

İşte Uykusuz dergisinin kapağı:

Uykusuz'dan Bakan Nebati'yi kızdıracak kapak

BAKAN NEBATİ NE DEMİŞTİ ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti iktidarına olan yakınlığıyla bilinen aHaber'de katıldığı canlı yayında anlattığı olayda kendisine "sizde enflasyon çok yüksek" diyen yabancı bir bakana “Ben de doğru dedim. Biz bununla mücadele edeceğiz, bunu çözeceğiz, kararlıyız ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum. Siz yüzde 10’luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz.” yanıtını verdiğini anlatmıştı.