Yargıdan eski YSK başkanı için kararı verdi

Yargıdan eski YSK başkanı için kararı verdi
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının ardından “mazbata” açıklaması yapan dönemin YSK Başkanı Muharrem Akkaya için “görevden çekilmeye davet” başvurusu sonuçlandı.

İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen siyasi yasak kararının ardından “mazbata” açıklaması yapan dönemin YSK Başkanı Akkaya, “Seçime girer ama kazansa bile mazbatası verilmez” demişti.

Avukatlar İsmail Sami Çakmak ve Ömer Faruk Eminağaoğlu, 21 Aralık’ta, Akkaya hakkında “görevden çekilmeye davet disiplin cezasının uygulanması” için Yargıtay’a başvurdu. Dilekçede, “Seçim takviminin olabildiğince yaklaştığı bir dönemde, gündemi meşgul eden ve YSK tarafından karara bağlanacak konularda YSK başkanının görüş açıklamasının hiçbir hukuksal dayanağı söz konusu olamaz. Beyanı, yaklaşan seçim takvimi nedeniyle her durumda tarafsızlığını ortadan kaldıran bir beyandır” denildi. Yargıtay, 14 Mart’ta başvuruyu sonuçlandırdı.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'ın haberine göre Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım tarafından 17 Mart’ta tebliğ edilen yazıda, “Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’nun 14 Mart 2023 tarihli ve 77 sayılı kararıyla ‘soruşturma açılmasını gerektirir nitelikte görülmediğinden dosyanın işlemden kaldırılmasına’ karar verilmiştir” denildi. Kararın gerekçesi ise açıklanmadı. Kararın kesin nitelikte olması nedeniyle itiraz yolu ise kapalı.

Cumhuriyet