Yırtık Ayakkabıdan Etkilendi Kampanya Başlattı

Yırtık Ayakkabıdan Etkilendi Kampanya Başlattı

Bitlis'in Hizan ilçesinde tedavi ettiği öğrencinin yırtık ayakkabısından etkilenen doktor, sosyal medya aracılığıyla başlattığı kampanyayla 80 öğrenciye giyim yardımı ulaştırdı- Dr. Can: - "Muayeneye gelen çocukların ayaklarında sadece lastik ayakkabılar

BİTLİS (AA) - Hizan'da tedavi ettiği öğrencinin yırtık ayakkabısından etkilenerek yardım kampanyası başlatan Dr. Gülce Ecem Can, 80 öğrenciye giyim yardımı ulaştırdı.

Hizan Devlet Hastanesine tedavi için gelen öğrencinin ayağındaki yırtık ayakkabıdan etkilenen Dr. Can, sosyal medya aracılığıyla yardım kampanyası başlattı.

Can'ın yardım çağrısı hayırseverlerin dikkatini çekti. Ülkenin birçok yerinden gönderilen yardımlar, ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki Süttaşı Köyü Ortaokulu öğrencilerine dağıtıldı.

- "Çocukların üşümemesini sağlamak istedim"

Dr. Can, AA muhabirine, muayeneye gelen öğrencinin ayağında yırtık lastik ayakkabı olduğunu fark ettiğini ve bunun üzerine sosyal medyada yardım kampanyası başlattığını anlattı.

Çocukların kıyafetlerinin de kış şartlarına uygun olmadığını ifade eden Can, şunları söyledi:

"Çocukların durumunu böyle görünce sosyal medya üzerinden kampanya başlattım. Muayeneye gelen çocukların ayaklarında sadece lastik ayakkabılar vardı. Bunların çoğu yırtık ve kış şartlarına uygun değildi. Üstleri başları perişanlardı. Üzerlerinde montları bile yoktu, üşüyorlardı. Çocukların durumu beni derinden etkiledi. Bu çocukların üşümemelerini sağlamak istedim. O yüzden mont ve bot ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Bu duruma çaresiz kalmak istemedim. Yardım çağrımıza destek sunan hayırseverlere teşekkür ediyorum."

- "80 öğrencinin ihtiyacını karşıladık"

Gelen yardım malzemelerini, köy okullarında belirledikleri öğrencilere dağıttıklarını belirten Dr. Can, "Halen yardım malzemeleri geliyor. Köy okulunda ihtiyacı olan çocukları belirledik. Bu çocuklar için kampanyayı başlatmayı kendime vazife olarak bildim. Çünkü bir şeyler yapmasaydım, kendimi kötü hissedecektim. Öğrencilerin durumuna çare olmak istedim. İlk etapta 80 öğrencinin ihtiyacını karşıladık" diye konuştu.

Kampanyayı Dr. Can ile birlikte yürüten Hemşire Rüveyda Karakaya da kampanyanın ülkenin her yerinden desteklendiğini anlatarak, "80 öğrencimize gelen kışlık giysi ve ayakkabıları teslim ettik. Çocuklar çok mutlu oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.