Yozgatın Yerköy İlçe Belediye Başkanı Ağaoğlu:

Yozgatın Yerköy İlçe Belediye Başkanı Ağaoğlu:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ismini Yerköy ilçesinde bir caddeye veren Yozgat’ın Yerköy İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına sunduğu soru ö

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ismini Yerköy ilçesinde bir caddeye veren Yozgat’ın Yerköy İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesine ve CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz'ın açıklamalarına cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ismi Yerköy'de Bulvara verilmesi durumunun basın mensupları ve CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz tarafından çarpıtıldığını ifade eden Yerköy Belediye Başkanı Ağaoğlu, “Ben Atatürk düşmanı değilim, Atatürk düşmanı olarak gösterilmeye çalışıyorum ” dedi.

Bir kaç gündür hem yerel basında hem de ulusal basından Yerköy ile ilgili ilçeyi kötüler Yerköy'ün imajını bozar nitelikte haberlerin yer aldığını ifade eden Başkan Ağaoğlu, “Bu bulvarımızın ikiye bölünmesinin sebebi Fen İşlerimiz tarafından Yerköy Belediye Meclisine Belediye Başkanlığına Ulusal adres veri tabanının sıkıntıları olduğunu sıkıntıdan dolayı da ikiye bölünmesi gerektiğini bir başka ismin verilmesi gerektiğini arkadaşlarımız talep etti. Talebin neticesinde de arkadaşlarımızın haklı gördük. Bu bulvar iki üç mahalleyi kapsadığı için aynı numaraları ulusal adres veri tabanı sistemi kabul etmiyor. Kabul etmeyince insanımıza hemşehrimize ister istemez hem ruhsat almakta hem de yapı kullanım adresi almakta zorluk çıkarıyoruz. Yerköy'ümüzün Ankara girişinden Çiçekdağı çıkışına kadar tek bulvar üzerinde altı tane mahalle var. Altı mahalleyi bu bulvar üzerinde bölmemiz lazım merkez olan Ayanoğlu Mahallesi, Haşim Kılıç Mahallesi olan yerin Atatürk Bulvarının devamına asla Atatürk'ü silme gibi bir şeyimiz olamaz. Hiç kimse Atatürk'ü istismar etme yetkisine etkisine sahip değil. Atatürk elbette Gazi Mustafa Kemal Paşa Türkiye Cumhuriyetini kuran, kurduktan sonra Türkiye'yi ciddi anlamda bağımsızlaştıran bir insandır buna saygı duymamak yahut ona hürmet etmemek isme karşı gelmek aklıselim olanların aklı baliğ olanlar aklıyla arası olmayan insanların yapacağı bir iş. Bizimde böyle bir niyetimiz olamaz. Bu malum CHP ilçe başkanımız keşke kendisi aday olsa Yerköy Belediyesinden Yerköy Belediye Başkan Adayı olarak CHP den çıksa mücadelemizi öyle yapsak. Koskoca muhalefet partisinin Yerköy gibi yerde 177 oyla yetinecek arkasından da gündem oluşturabilmek için sözde CHP il milletvekillerimizi ve CHP'nin ileri gelen genel başkan yardımcıları seviyelerindeki insanları yanlış yönlendirerek Yerköy'de olay çıkarmak için Yerköy'de insanımızı sanki Atatürk düşmanı varmış göstermenin yolunu bence yanlış seçti” dedi.

Bizim bulvarı ikiye bölmemizin tek sebebi ulusal adres veri tabanındaki sistemdeki yanlışlık, ret etme kabul etmeme düşüncesinden dolayı Yerköy'de Yerköy Belediyesi Meclis kararıyla MHP'den bir kişinin ret diğerlerinin evet, AK Partinin tamamının meclis üyelerinin evet verdiği bir oylama ile kabul edildiğini vurgulayan Başkan Ağaoğlu,”Hiç kimseyi zorlayarak ve yahut ta başka bir şekilde temin etmeninde anlamı zaten yoktu. Bu Yerköy için ihtiyaçtı, ihtiyacı gidermenin tek yolu bu idi mecburen biz bunu yapmak zorunda kaldık ve yaptık. Bunu yaparken Bekir Bozdağ Beyin adını arkadaşlarımız uygun gördüler bizde verdik. Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Beyinde daha haberi yok daha bugüne kadarda asla haberdar etmedik” diye konuştu.

(ÖE-AÖ-