Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi
Güncelleme:

Eşsiz doğası, tarihi, ülkemize sınır komşusu olması sebebiyle en gözde tatil rotalarından biri olan Yunanistan, Schengen bölge ülkelerinin arasında vize süreci en hızlı sonuçlanan ülkelerden. Dolayısıyla yurt dışı tatili düşünenler için ilk sırada yer alıyor.

Kısa süreli kalışlar için Yunanistan vizesi, Schengen vize prosedürü ile aynı yolu izliyor. Size kısaca bu şartları aktaralım.

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan vizesine başvuru gerçekleştirmek için öncelikli olarak başvuru yapacağınız vize kategorisi kapsamında şartları karşılayıp karşılamadığınızı kontrol etmeniz gerekir.

Yunanistan Schengen Vizesi Kategorileri

  • Turistik Vize
  • Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Ticari Vize
  • Şoför Vizesi
  • Gemici Vizesi
  • Eğitim Vizesi
  • Kültürel, Sportif ve Konferans Vizesi
  • Avrupa Birliği, Yunan Vatandaşı Eşi ve Çocukları Vizesi
  • Transit Vize

Vize kategorinizi belirledikten sonra, Konsolosluk tarafından talep edilen evrakların eksiksiz olarak temini gerekir. Bu bilgiye Yunanistan Büyükelçilik resmi web sitesinden edinebilirsiniz. Ancak vize için gerekli evraklar kişiye özel olarak belirleniyor. Bu da her kişi için listenin farklılaşacağı anlamına geliyor. Bu nedenle dosya içeriğinizi hazırlarken profesyonel yardım almanız yararlı olacaktır.

Yunanistan vizesi gibi tüm vize işlemlerinde danışmanlık yapan kurumsal firmalar hem vize evraklarınızın tam listesi konusunda hem de Konsolosluk yetkililerince dikkat edilen noktalar konusunda destek veriyorlar. Dilerseniz bu firmalardan danışmanlık hizmeti alarak Yunanistan vizesi başvurunuzun daha sağlıklı gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

Bu firmaların arasında kurumsal nitelikleri ve çalışma standardı bakımından öne çıkan firma Vize Merkezi. Firmanın web sitesinden de vize başvuruları konusunda bilgi alabiliyor ve sormak istediğiniz güncel sorularınızı yönlendirebiliyorsunuz.

Yunanistan Vizesi - Resim : 1

Yunanistan Schengen Vizesi

Yunanistan, AB ve Schengen Bölgesi prosedürlerine bağlı olarak işlemlerini yürütmektedir. Pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan bordo pasaport sahiplerinin Yunanistan vizesi alma koşulu vardır. Kısa süreli vize işlemlerinde ise Yunanistan Schengen Vizesi kapsamında işlemler tamamlanmaktadır.


Yeşil, Siyah ve Hizmet Pasaportu sahibi olarak Yunanistan’a gidecek Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 gün konaklamada vize işlemlerinden muaftırlar.


Yunanistan vize işlemleri Yunanistan Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen vize işlem merkezleri tarafından yürütülmektedir. Bu firmalar vize başvurunuzun sağlıklı şartlarda Konsolosluk yetkililerine iletimini sağlar. Değerlendirme ve inceleme yetkisi Konsolosluk nezdindedir. Bu nedenle hazırlayacağınız dosyanın sorumluluğunun size ait olduğunu bilerek hareket etmeniz gerekir.

Yunanistan Turist Vizesi

Schengen Bölgesi içerisinde yer alan Yunanistan'a turistik gezi amacıyla 90 güne kadar yapılmak istenen seyahatler için Yunanistan turist vizesi başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Yunanistan turistik vizesine yani Yunanistan Schengen Vizesi sahibi olanlar Yunanistan ile başladıkları seyahatlerine farklı Schengen ülkeleriyle devam edebilirler.
Bu noktada alınan kıstas ise en çok konaklayacağınız ülkenin Yunanistan olmasıdır. Tercihen Schengen vizesi kapsamındaki ülkelerin tümü bu kuralı uygulamaktadır.

Yunanistan Vizesi Almak İçin Hangi Evraklar Gerekir?

Söz konusu bu soru için aslında açıklamayı yazımızın başında yapmıştık. Vize başvurularında başvuru sahibinin mali, eğitim, meslek, kişisel bilgileri ve seyahat sebebi değişeceğinden talep edilecek evraklar da değişecektir. Ancak genel bir liste ile bilgilendirme yapabiliriz.

Pasaport

10 Yıldan eski olmayan, seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerliliği daha olan ve iki boş sayfası bulunan pasaport.

Vize Başvuru Formu

Tüm alanları eksiksiz doldurulan ve başvuru sahibi tarafından imzalanan form.

Fotoğraf

Biyometrik ölçü ve özelliklere sahip 2 adet fotoğraf

Yunanistan vize ücreti ödendi belgesi

Online ortamda randevu gün ve tarihi verilmeden önce ödenmesi gereken vize harç ücreti.

Vize Talep Dilekçesi

Seyahat amacını aktaran ve plana dair detayların yazıldığı dilekçe.

Kişisel Bilgi Evrakları

Kimlik, nüfus kayıt blgesi, ikametgah belgesi vb.

Mesleki Evraklar

Kişinin çalıştığı faaliyet alanına göre belgeler. Öğrenci, emekli, çiftçi ya da işsiz kişiler için evraklar değişmektedir.

Mali Evraklar

Maaş bordroları, tapu, kira, ruhsat vb. mali yeterliliği sağlayan evraklar kişinin durumuna göre dosyaya eklenmelidir. Eğer sponsor aracılığıyla seyahat gerçekleşecekse aynı belgeler sponsor dilekçesi ile birlikte dosyada bulundurulmalıdır. Elbette Yunanistan Konsolosluk yetkilileri sizde ek ya da alternatif teyit edici evraklar da isteyebilir.

Schengen Vize Reddi

Yunanistan vizesi için olumlu karar yanında ret cevabı da olasılık dahilinde olacaktır. Yunanistan vize başvurusu kapsamında ret aldıysanız; itiraz edebilir ya da başvurunuzu yenileyebilirsiniz. Ancak bu süreçte yeniden tüm aşamaları tekrar etmeniz gerekecektir. Bu da yeniden sıra beklemek, randevu oluşturmak ve süreç uzadıysa evrakın 3 ay içerisinde alınması gerekliliği sebebi ile tüm belgelerin yeniden temin edilmesi demek! Bu durum da hem maddi hem de zaman açısından ciddi bir kayıp!

Yunanistan Kapı Vizesi

Daha önce Nisan ve Ekim ayları arasında uygulamaya giren Yunanistan kapı vizesi artık uygulanmamaktadır. Schengen vize statüsünde olan bu vize türünde artık başvurular Türkiye’de bulunan acenteler aracığı ile ön başvuru uygulaması ile mümkündür. Bu şekilde alınan vize ise 6 adada geçerlidir. Rodos, Midilli, Kos, Samos, Sakız ve Meis Adalarna geçişte etiketle vize işleme uygulaması yapılmaktadır. Ancak belirttiğimiz üzere aynı standart vize uygulaması süreci işlemektedir.

Yunanistan Vizesi İle İlgili Sık Sorulanlar

Her seyahat öncesi ve vize başvurusunu gerçekleştirmeden evvel hepimiz aklımızdaki soruların cevabını ararız. Haliyle genel bir fikir edinme ihtiyacı standart bir tepkidir. Yunanistan vizesi için ise bu soruların en sık sorulanları şu şekildedir.

Yunanistan’a Vizesiz Seyahat Mümkün mü?

Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidirler. AB topraklarında oturum izni olanlar ve diğer (siyah, yeşil ve gri pasaport) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 güne kadar vizeden muaftır.

Yunanistan Vizesi Almak Kolay mı?

Yunanistan vizesi diğer Schengen ülkelerine nazaran daha kolaydır. Vize başvuru dosyanız eksiksiz ve teyit edilebilir bilgilerle teslim edildi ise ve daha önceki seyahat performansınız da iyiyse vize başvurusunda sıkıntı yaşamayacaksınız demektir.

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunan Vizesi başvurusunun ardından ortalama 15 gün- 30 gün içerisinde cevaplandırılır. Ancak konsolosluk vize başvurusunda bulunan kişiden ekstra belge talebinde bulunduğunda ya da resmi tatiller zamanı veya olası bir sistem arızası söz konusu olduğunda bu süreç uzayacaktır.

Vize Danışmanlık Firmaları İle Çalışmak Vize Başvurusunda Etkili Olur mu?

Kesinlikle evet! Profesyonel bir ekiple vize başvurusu yapmak seyahatinizi zamanında gerçekleştirebilme şansınızı yükseltir. Tüm aksaklıklara hakim, beklentilere hazır ve çözüm süreçleri konusunda deneyimli bir danışmanla çalışmak sizi hem yormayacak hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Yukarıda da sunduğumuz Vize Merkezi standardında kurumsal danışmanlık ajansları dosyanızı emin olun sizden daha donanımlı bir şekilde teslim edeceklerdir.

Mutlu yolculuklarınız olsun…

Etiketler yunanistan vizesi