Ev yapımı atıştırmalıklara ne dersin?

Ev yapımı atıştırmalıklara ne dersin?
Güncelleme:

İşte Womenshealth'den 3 ev yapımı atıştırmalık...

Çikolatalı çubuk kraker

Bu ince çubuklar küçük porsiyon ya da düşük kalori hissi yaratmadan en feci çikolata krizlerini bile yatıştırabilir. Tuzu sınırlamak için paketinde 100 mg'dan az sodyum içeren bir çubuk kraker tercih et.

120 gram bitter çikolatayı mikrodalga fırında 1½ ile 2½ dakika arası, sadece eriyinceye kadar tut (eritmeye uygun olan bu çikolataları Kahve Dünyası'nda ve Pelit'te bulabilirsin). Iyice karıştırdıktan sonra çubuk krakerleri çikolataya batır. Yağlı kâğıt üzerine aralıklı olarak yerleştir ve oda ısısında 1 saat (veya buzdolabında 20 dakika) beklet.

7 Kişilik / Bir porsiyonda (10 çubuk): 100 kalori, 5 gr yağ (3 gr'ı doymuş), 15 gr karbonhidrat, 96 mg sodyum, 1 gr lif, 2 gr protein.

Acılı tortilla cips

Marketlerde satılan cipsler yağda kızarmıştır ve sodyum yüklüdür. Bu dilini hafifçe yakan üçgenler ise, lezzetini metabolizma hızlandırıcı kapsaisin bileşeni içeren acı kırmızıbiberden alıyor.

15 santimlik 10 adet tortillayı altı parçaya böl. Yağlı kâğıt üzerine al ve kanola yağı ile spreyle. ¼ tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, ½ tatlı kaşığı kimyon ve ¼ tatlı kaşığı deniz tuzu serpiştir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişir. Fırından al ve soğumaya bırak.

7 Kişilik / Bir porsiyonda (yaklaşık 8 cips): 100 kalori, 2 gr yağ (0 gr'ı doymuş), 20 gr karbonhidrat,105 mg sodyum, 1 gr lif, 1 gr protein.

Karamelli patlamış mısır

Bu tatlı tam tahıllı atıştırmalık, hazır aldığın herhangi bir şey kadar kaçamak hissi veriyor. Ancak yüzde 75 daha az şeker içeriyor ve yüzde 100 daha masum!

2 çorba kaşığı tereyağını derin bir tencereye al, düşük ısıda erit. 2 çorba kaşığı esmer şeker, ¼ tatlı kaşığı iyotsuz tuz ve 1 çorba kaşığı su ekle. Hepsini karıştırdıktan sonra 7 kâse mısır ve 30 gram (yaklaşık 35 adet) hafif tuzlu yer fıstığı ilave et. Mısırlar patlamaya başladığı anda tencerenin üzerini yağ sıçratmaz ile kapat. Tüm mısırlar patlayınca ocaktan al, soğumaya bırak.

7 Kişilik / Bir porsiyonda (1 kâse): 100 kalori, 6 gr yağ (3 gr'ı doymuş), 11 gr karbonhidrat, 85 mg sodyum, 1 gr lif, 2 gr protein.