Acun Ilıcalı bu gidişle tüketici kredisi almak zorunda kalacak

Güncelleme:

Türkiye 2018 yılına yine bir magazin bombasıyla veda etti. 2009 yılında Acun Ilıcalı'nın sunduğu “ Var Mısın Yok Musun ? “ programında başlayan arkadaşlıkları aşka dönüşen ve 2017 yılının Eylül ayında Fransa’da görkemli bir törenle dünya evine giren Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı Silivri’de jet hızıyla boşandı.

Hem lüks yaşantıları hem de kazançları ile magazin gündeminden haberler hiç eksik olmayan ve birlikteliklerinden bir de kız çocukları olan Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın boşanması bir anda yerel seçim tartışmalarının, ekonominin de önüne geçti ve Türkiye geride bıraktığımız haftada bu boşanmayı konuştu.

Bir anda ortaya atılan bir iddia ve ardından 8 dakikalık bir duruşma sonrasında Türkiye'nin en çok konuşulan çifti evliliklerine son verdi.

KREDİ KARTI HARCAMALARI TUZ BİBER OLDU

Haber3.com aslında ikili arasında yaşanan ancak kamuoyuna yansımayan pürüzleri bundan 6 ay önce ( 13 Mayıs 2018 ) duyurmuştu. Haber3.com yazarı Aydın Özdalga "Şeyma’nın 750 bin TL’lik kredi kartı ekstresi Acun ve Ferit Şahenk’i birbirine düşürdü" başlıklı köşe yazısında Acun Ilıcalı'nın eşinin ucu bucağı gelmeyen harcamaları yüzünden iş hayatında da zorlandığını yazmıştı.

PROTOKOLDEKİ MADDİ YÜKLER

Boşanma sonrasında ikilinin 8 dakikalık duruşmaya önceden hazırladıkları protokolle gittikleri de ortaya çıktı. Çeşitli gazetelerde yer alan Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı arasındaki 7 maddelik bu protokolde en çok dikkat çeken yükümlülükler maddi olanlardı.

* Şeyma Subaşı'na 10 milyon TL değerinde ev alınacak ve bu ev Melisa'nın üzerine yapılacak. ( İnfita hakkı ise Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı'na ait olacak )

* Şeyma Subaşı'na 115 bin TL yoksulluk, Melisa'ya ise 10 bin TL iştirak nafakası olarak her ay 125 bin TL ödenecek. ( Yıllık toplam 1,5 milyon TL )

NE OLACAK BU ACUN'UN HALİ ?

Şimdi gelelim asıl meseleye... Acun Ilıcalı bu paraları nasıl ödeyecek ?

İlk bakışta "Acun Ilıcalı koskoca bir medya patronu, ekranların sihirli yüzü, Acun Ilıcalı'nın kazancının yanında, bu paralar para değil" gibi düşünülse de işin aslının böyle olmadığını Acun Ilıcalı'nın ödediği vergiler ortaya çıkardı.

Hatırlanacağı gibi 2017 yılı vergi rekortmenleri listesinde Acun Ilıcalı gelir vergisinde 7 milyon 977 bin 843 lirayla en yüksek vergi ödeyen 42'nci kişi olarak yer almıştı.

Şimdi buradan yola çıktığımızda, Acun Ilıcalı'nın 2017 yılı kazancı yaklaşık olarak 20 milyon Türk lirası olarak hesaplanabilir.

2018 yılında Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve diğer ekonomik olumsuzluklara rağmen Acun’un kazancının aynı kaldığını varsaysak bile Acun Ilıcalı'ya Şeyma Subaşı'ndan boşanmasının ne kadar pahalıya patladığını gelin birlikte görelim.

Yaptığımız varsayıma göre Acun Ilıcalı 2018 yılında yine 20 milyon TL kazanacak. 8 milyon gelir vergisi ödeyince elinde sadece “12 milyon lira” kalacak.

Acun bu paradan Şeyma’ya “ 11.5 milyon TL ev ve nafaka parası “ ödeyecek. Böylece elinde 500.000 lira kalacak. Yani Acun’un aylık bütçesi 40.000 lira olacak

40.000 lira, sizin gibi, benim gibi faniler için büyük para. Ama Acun için aylık 40.000 lira çekirdek parası.

Bu tabloya baktığımızda,  Acun Ilıcalı'yı ekonomik olarak zor günlerin beklediğini söylemek zor değil.

Bu arada, Acun’un 2. Eşi Zeynep ve iki kızına da her ay yüklü bir nafaka ödediğini unutmayalım.

Kim bilir belki de Acun Ilıcalı'yı bir gün bankada tüketici kredisi çekmek için sıra beklerken görebiliriz  :))

Çok iyi kalpli ve yardımsever bir insan olan Acun’un bu krizi atlatacağından kuşkum yok.

Umarım, Acun yaşadıklarından ders alır ve bundan sonra kazandığı paraları daha akılcı kullanır.

Aydın Özdalga
https://twitter.com/aydinozdalga