Benim hırsızım işini bilir

Güncelleme:
Gazetelerde okumuşsunuzdur. Marmaray inşaatına gece geç saatlerde gelen hırsızlar altı kamyon ile inşaat malzemesi kaçırmışlar. Şaşırmadım!
 
Ahlak çöküntüsü yaşayan her geri bırakılmış ülkenin sorunudur hırsızlık. Çünkü zenginlik ve rahat yaşam adına en kolay yoldur. Türkiye'de de en kolay şey hırsızlık yapmak olmalı.
 
Bankaların içlerini boşaltan hırsızlar elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar aramızda! Kimisi vekil veya bakan olup millet bile yönetti! Büyük çoğunluğu büyük işadamı olarak anılıyor şimdi.
 
Sadece maddi hırsızlık bile değil. Yıllarca oy hırsızlığı yaptı aynı insanlar. Umut hırsızlığı yaptılar. Başbakan oldular vekil oldular, belediye başkanı oldular.
 
Deprem bölgesine yardımları çaldılar. Yardıma muhtaç çocuklara toplanan yardımları çaldılar da kimse ses çıkaramadı. Kime doğru düzgün ceza almadı.
 
Tarihimizi çaldılar, benliğimizi çaldılar sesimiz çıkmadı. Gizli zamlarla, büyük hırsızlıklarla devletin kasasını soydular, yani cebimizi boşalttılar.
Cezasını kimse veremedi.
 
Bankalar boşaltanı mı dersiniz? Değerli tablolar ve tarihi eser kaçakçılığı yapanları mı? Mücevher fuarının soyulduğu bir ülke değil mi Türkiye. Ne çok ünlü hırsızımız var düşünsenize. Ve neden bilmem tüm “büyük” hırsızlarımızın sığınma adresi “rüyalar ülkesi” Amerika oluyor!
 
Hırsız Türkiye’nin doğal bir zenginliği olmalı, içimize işlemiş. Hepsi yetim hakkından bahsedip yetim hakkı yiyebilecek kadar midesiz ve alçak.
 
Şimdi kalkmış Marmaray hırsızlığını küçümsüyoruz. Ne hırsızlar ne hırsızlıklar gördü bu ülke ne hırsızla ne hırsızlıklar gördü bu millet.
Marmaray neymiş!
 
Yıllar önce bu ülkenin ufkunu açtığı söylenen Turgut Özal, memurların yaptıkları ilk hırsızlık deneyimleri için “benim memurum işini bilir” buyurmuştu!
İş artık salt memur bilgisinden çıktı, toplum kültürü halini aldı.
Türkiye’nin ufku inanılmaz açıldı artık!
Hırsızlıkta sınır tanımayan, dün banka boşaltan, saadet zincirleri kuran hırsız zümresi artık çalma yönteminde fantezi yapıyor.
Marmaray’da da olan budur!
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar