Deprem Gecesi, halkın % 80i dizi izledi !

Güncelleme:

Evet , Van depremi sonrası herkes “ Sözde “ çok çok üzgündü..  “ Sözde “ herkesin yüreği kan ağlıyordu...

Oysa sayıların gösterdiği gerçek, çok farklı. TV izlenme ölçüsü reytingler, gerçeği bir tokat gibi yüzümüze vurdu.

İnsanların çoğu, % 80'i,  daha depremin üzerinen 7 saat geçmeden, “ Nerde kalmıştık ? “ diyerek, dizilerin hayal dünyasına daldı.

Saat 19:00 – 20:00 arası TV’lerin ana haber bültenlerini izleyerek gözyaşı !  döken insanımız, saat 20:00 olup, diziler başlayınca, gerçeklerden, dizilerin  hayal dünyasına döndü.Yani tam bir ikiyüzlülük.. İnsanlık duygusu, kalmamış...

Saat 20:00’den sonra sadece Ali Kırca Show Haber’de deprem haberlerini vermeye devam etti. Diğer büyük kanalllar ise, dizilere geçti.

Ve işte Türkiye gerçeğini gösteren, dün geceki  reyting sonuçları.

Ali Kırca’nın izlenme payı % 10 olurken; Kanal D’deki Umutsuz Ev Kadınları % 33 izlenme payı ile gecenin şampiyonu oldu. ATV’nin Çınar Ağacı % 10, Star TV’deki Ay Tutulması % 9 izlenme oranına ulaştı.

Yani Show Haber ve diğer haber kanallarının toplam izlenme oranı % 20 civarında kalırken,  duyarlı ! Türk Halkının % 80’i dizi ve filmlere takılarak, “ Napalım, ölenle ölünmüyor, hayat sürüyor “ mesajını verdi... Muhtemelen 24 şehit gecesi de böyle olmuştu...

Yani, toplumda gerçekten duyarlı insan sayısı çok az...

İşte, Türkiye gerçeği bu....

Tabii, inşallah bu reytingler yalandır da, Türk halkının büyük bir kısmı,  ekranda deprem haberlerine kilitlenip, Van'lı kardeşleri için " Ne yapabilirim ? " diye düşünmüştür.

Aydın Özdalga

twitter.com/aydinozdalga