DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR !

Güncelleme:

DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR !

İŞTE KENDİ KALEMİNDEN YİĞİT BULUT GERÇEĞİ..

Aydın Özdalga yazıyor...

Doğan Grubu’ndan Ciner Grubu’na geçtikten sonra, bir anda AKP ve Başbakan Erdoğan hayranı kesilen Yiğit Bulut,  Başbakan Erdoğan’a verdiği sözlü dilekçe ile, gazete ve interneti sansürleyen RTÜK tipi bir kurum isteyince büyük tepki çekti.

Peki, bugün Başbakan ve AKP’nin bir numaralı hayranı olan Yiğit Bulut, acaba çok değil, sadece 2 yıl önce hangi telden çalıyordu ?

Gelin geçmişe kısa bir gezi yapıp, Yiğit Bulut’un o günlerde   Vatan gazetesinde neler yazdığına bir bakalım.

Aşağıdaki yazının yayın tarihi 25 ocak 2008.

Çok değil, 1 yıl soınra Habertürk’e geçip, Başbakan Erdoğan için güzellemeler yapacağından  haberi olmayan Yiğit Bulut, bakın o günlerde “ Türk ekonomisi iyi yolda “ diyenlere ve Başbakan Erdoğan’a, bakın nasıl da kızgın.

Söz Yiğit Bulut’ta....

================================= 

BAŞBAKAN DAVOS’A GELİP NE DİYECEK ? 

“ Türkiye’de birkaç gündür tartışılıyor; Başbakan Erdoğan, Davos’a neden gelmiyor? Neden gelmediğini kendi algılamama göre sizlere aktaracağım...

Bunun yapmadan önce içeriye de göz atalım. Türkiye’de bu seneki toplantı algılatılırken; “zirveye damgasını vuracak ülke” iddiası ortaya atılıyor ama maalesef gerçek biraz farklı...

İşin özü; Türkiye “konu dahi” edilmiyor... Bir gala yemeği düzenlenecek, ona da Türkiye’den gelenler katılacak, kısacası toplantının adı: “Kendin pişir, kendin ye!”

Başbakan’ın neden gelmediğine gelince...

2006 yılındaki konuşmasını hatırlayalım Sayın Erdoğan’ın... Ne demişti; “Türkiye’de ekonomik mucize yarattık, bakın borsa endeksi bile nerelere geldi, 46.000’i de gördük” ...

O zaman itiraz etmiştim; bu yükselişin iktidarla alakası yok, yüksek petrol fiyatının sağladığı marjinal faydayla dünya piyasaları genleşiyor, Türkiye’de bundan bir miktar nemalanıyor!

Bu noktada soralım; bütün dünya borsalarının şaha kalktığı, dünyanın en ücra köşesine bile para yağdığı bir dönemde “borsayı 46.000 yaptık” diyen Başbakanımız, şimdi Davos’a gelip ne diyecek!

Adama “ne oldu mucize” demezler mi?

Türkiye’nin kendine özgü, yarattığı bir mucize yok! Dünya çalarsa biz “oynarız.” İşte yaşananlar “takke düştü, kel göründü”.

Son söz: 2006’da dünya piyasalarındaki konjonktür ile “Davos’a gelip hava yapanları” şimdi de bekliyorum...Gelin “borsayı 42.000 yaptık” deyiverin... Veya hiç bir şey demeyin ve susarak şunu kabullenin; artışta sizden değildi, düşüş de sizden değil...

Konjonktürel yapı “içinde sizler etkisiz” elemansınız...

Yiğit Bulut

==========================

Bugün Başbakan Erdoğan ve AKP’yi yere göğe sığdıramayan, “ AKP Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacak “ diye bakla falı açan bugünkü Yiğit Bulut’a mı inanalım, yoksa 2 yıl önce “Türkiye’nin kendine özgü, yarattığı bir mucize yok! Dünya çalarsa biz “oynarız.” İşte yaşananlar “takke düştü, kel göründü”.diyen dünkü Yiğit Bulut’a mı inanalım ?.

“ Nayır, nolamaz... Yiğitim aslanım asla böyle bir tutarsızlık yapamaz. Bu yazılanlar külliyen yalan. “ diyenler için de  yazının linkini verelim:

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=158514&Categoryid=4&wid=150

“ Bu sayılmaz, başka örnekler de isteriz “ derseniz, gelin bu kez de 18 Ocak 2008’e gidelim.. Dünyada yaşanan kriz Türkiye’yi de etkilemektedir. Başbakan Erdoğan “ Kriz bizi teğet geçecek “ derken, külyutmaz Yiğit Bulut,  “ Ekonomik mucize yarattık “ diyen AKP’yi  bakın nasıl yerin dibine sokmaktadır:

========================================

  “ ABE NE OLDU MUCİZENİZE ? “

Trakya’da böyle sorarlar; Abe ne oldu? Abe n’aptı?... Hatta “küpeği” bile şöyle “kuvarlar”; “Abe hüü, abe çüü...” Piyasaların zor günlerinde, sizlere de “moral vermek” amacıyla; bu esprili söylemden yola çıkarak; son 5 yılda “ekonomide mucize yarattık, bizim iktidarımızda borsa X bin oldu” diyenlere sormak istiyorum, “Abe ne oldu mucize!

Ben anlamadım; bu nasıl bir mucize! Yaratırken “madem” mucize sizdeydi, haydi gösterin “cevherinizi de” durdurun “sebebi biz” olmayan kan kaybını!

Sevgili dostlar, aylardır bu köşede, Türkiye’de finans piyasalarında yaşananların “sahte bahar” olduğunu ve tamamen “yurtdışına” endeksli bir dinamikten kaynaklandığını aktarmaya vekamuoyunu özellikle AKP’nin “ekonomik mucizesine” inananları, yaşananları doğru analiz etmeye davet etmeye çalışıyorum.

Beni ve benim gibi “uyarmaya çalışanları” bırakın da “nasıl uyutulduğunuzu” anlamaya çalışın...

Son dört yılda Türkiye’de yaşananların tamamı “yurtdışına” endeksli bir yapıdan kaynaklanıyordu. Türkiye’de iktidarda kim olursa olsun “bu trend” yine yaşanacaktı.

İçerideki siyasi otoriterinin aslında hiç bir şey yapmadığının anlaşılması ve “mucize olmadığının”görülmesi için böyle bir dalga gerekliydi.

Yiğit Bulut 

=================================  

Bu yazıya inanamayanlara yazının linki de bizden hediye olsun :

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=157315&Categoryid=4&wid=150

Hem “ sansürsüz “ diye TV programı yapan, hem de Başbakan’a “  Gazeteler ve internet için sansür kurulu oluşsun “ diye sözlü dilekçe veren Yiğit Bulut aslında çok haklı.

Çünkü böyle bir sansür kurulu olsaydı, siz bu yazıyı okuyamayacak ve “ Dün Dündür, Bugün  bugündür “ diyen Yiğit Bulut’un gerçek yüzünü asla öğrenemeyecektiniz....

Saat gecenin 02.30’u, uykum geldi yatmam lazım. Benden bu kadar. Eğer “ Eski “ Yiğit Bulut külliyatından daha çok örnek okuyarak eğlenmek  istiyorsanız, bir zahmet Vatan gazetesinin internet sitesine girin ve eski yazılarını okuyun...

Ve sonra da, Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anın....

“ Bir koltuk uğruna, yâ Rab,
Ne Yiğit’ler batıyor ! “

  

Aydın Özdalga