Dünya hali

Güncelleme:

SAKARYA'nın Geyve ilçesinde çekici sürücüsü H.K., trafikte yaşanan tartışmanın ardından otomobiliyle yolunu kesen Fevzi Mumluoğlu'na çarpıp, ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.
Olay, gece saatlerinde, D650 karayolu Geyve Karaçam mevkiinde meydana geldi. Aynı yöne giden 54 FS 511 plakalı otomobilin sürücüsü Fevzi Mumluoğlu ile 54 ED 656 plakalı çekicinin sürücüsü H.K. arasında yol verme meselesi yüzünden tartışma çıktı. İki sürücü, korna çalıp, camdan birbirlerine bağırdı. H.K., bu sırada 5 kilometre mesafede bir kaza ihbarı alınca bölgeden ayrıldı. Fevzi Mumluoğlu da çekicinin peşine düştü.
Kaza yerine yakın bir noktada Mumluoğlu, otomobiliyle çekicinin yolunu kesip, aşağı indi. H.K. iddiaya göre Fevzi Mumluoğlu'na kaza yerine gideceğini söyleyip, yoldan çekilmesini istedi. Mumcuoğlu yoldan çekilmeyi reddederken, H.K. da gaza bastı. Çekici, bu sırada yolun ortasında bulunan Fevzi Mumluoğlu'na çarptı. 
Kanlar içinde kalan Fevzi Mumluoğlu, yoldan geçen diğer sürücülerin çağırdığı ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Mumluoğlu, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.
Olay sonrası jandarma tarafından gözaltına alınan H.K., sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Habere bakın. Çekici ile itişen adam çekicinin önünü kesiyor. Herhalde, in aşağı falan diyerek, adamla ağız dalaşına girecekti. Veyahut da en kötü ihtimal adamı aşağıya yumruklaşmak üzere çağırmıştı. Çekici sürücüsü ne yaptı, çekiciyi adamın üzerine sürdü. Haber korkunç ve endişe verici kuşkusuz hem de Sakarya’ da olmuş. İstanbul’ da her zaman bu ve benzer olaylar, hatta daha fazlası oluyor. Artık özellikle trafiği yoğun şehirlerde maalesef bu tip kavgalar, sözlü sataşmalar vs oluyor. Şehirler güvenli değil, ben trafiğin içinde, kadınları da bu şekilde görüyorum artık. Bu üzücü belki de devletin bu konuda, daha caydırıcı önlemler alması lazım. Ne olabilir onlar, sesli düşünüyorum? Arabadan kavga yapmak üzere inmek yasak ve para cezalı olabilir. Mesele insanları kavgadan uzak tutmak. Ehliyetine el konabilir belli bir süreliğine. Trafik polisleri yalnızca, emniyet şeridinden geçtin, ya da muayene tarihini geçirdin, al sana para cezasından ziyade. Sürücülerin güvenliğine yönelik uygulamalar da yapabilir diye düşünüyorum. İnsanımız o kadar öfkesi burnunda yaşıyor ki, en basit trafikte yol verdin, vermedin itişmesi buralara kadar geliyor. Yıllar önce de Kapalıçarşı’ da tuvallette iken diğer birisinin gelip, kapıyı yumruklaması da; vay sen nasıl ben tuvalatte iken kapıyı çalarsından, cinayete kadar varmıştı aman diyoruz şehirler kalabalık, sinirler gergin, devletin caydırıcı yaptırımları olması lazım.

Selahattin Demirtaş’a Amerika’lı destekçi!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Amerika’lı oyuncu Sarah Jessica Parker; Malum bugünün en çok konuşulan haberlerinden biri, ABD’li oyuncu Sarah Jessica Parker’ın (53), New York’ta, elinde Selahattin Demirtaş’ın ‘Seher’ adlı kitabıyla görüntülenmesi.
Vogue’un, fotoğrafı “Parker’ın son aksesuarı onun tam bir New York’lu olduğunu kanıtlıyor” başlığıyla paylaştı ve şu notu düştü: “Sex and the City’nin Carrie Bradshaw’u Sarah Jessica Parker’ın son fotoğrafı, kültürlü olmanın son moda çantalara sahip olmaktan daha iyi olabileceğini kanıtlıyor.”
Kasım 2016’dan bu yana tutuklu olan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevindeyken yazdığı hikâyelerden oluşan, Dipnot Yayınları’ndan çıkan ‘Seher’ kitabı, İngilizceye de çevrildi ama henüz yayımlanmadı.

Bu durumun Selahattin Demirtaş için dünya kamuoyunda, olumlu bir reklam olduğu yadsınamaz. Çünkü Sarah Jessica Parker Parker, ‘Hogarth’ adlı yayıncı ile anlaştı. Oyuncu, yayınevi için her yıl 3-4 yazar ve kitap bulmak, bunların küratörlüğünü yapmakla sorumlu. Parker, farklılıklara yer veren kurgu eserlere önem vereceğini baştan açıkladı zaten. Hal böyle olunca Sarah Jessica Parker belki Selahattin Demirtaş’ a öyküsünü almak üzere, kendi yayıncısından teklif götürür mü? Bilemiyoruz ama çok iyi bir reklam olduğu kaçınılmaz, önümüzdeki günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Dünya hali - Resim : 1

Adriana Lima, Loris Karius ile takipleşmeye başladı

Beşiktaş'ın yeni kalecisi Loris Karius, Türk yazar Metin Hara'yla ayrıldığı iddia edilen Brezilyalı model Adriana Lima'yı takibe aldı. Lima'dan Karius'un takibine karşılık gecikmedi. Brezilyalı model Adriana Lima geçen günlerde Instagram'a ''Kadınlar; kötü yetiştirilmiş erkekleri düzeltmek, büyütmek sizin göreviniz değil'' diye yazmış, ardından 1.5 yıllık sevgilisi, yazar Metin Hara'yı takipten çıkarmıştı. Beşiktaş'ın Hollywood yıldızlarına taş çıkartan Alman kalecisi Loris Karius, Adriana Lima ile takipleşmeye başladı. Kanal D'deki '2. Sayfa'nın haberine göre; Adriana Lima ve Loris Karius'un takipleşmesi Metin Hara'yı harekete geçirdi. Metin Hara, ünlü modacı ve tasarımcı Özlem Süer'e özel olarak tasarlattığı gelin tacıyla birlikte yarın ayrıldığı iddia edilen Adriana Lima'nın yanına gidiyor.

Vallahi Metin Hara bu durumda evlilik de teklif etse, rakibi dişli gibi gözüküyor. Ama yine de eğer gerçek bir aşk ise ve Lima’nın kalbi basit bir şeyden dolayı kırılmışsa değil Karius, Ürdün prensi bile olsa Adrina, Metin’ini bekler ve evlilik teklifine olumlu cevap verir. Karius’ da o yakışıklılığı ile bir kez daha reddedilmenin dayanılmaz hafifliğini yaşar. Konunun takipçisiyiz bakalım bu durumda kazanan aşk mı olacak hep birlikte göreceğiz….