Ece Erken bu durumda çok haklı

Güncelleme:

Bu gün herkes gibi ben de haber okuyorum, neymiş haber; Ece Erken İstanbul’ da deprem olsa bilmem kaç şiddetinde, ben gökdelenimde oturur seyrederim demiş, muhabir de bunu başlığa taşımış. Efendim araştırmacı gazetecimiz Cüneyt Bey’ de durur mu? Yıllar önce yapılan bu röportajı gündeme taşımış hem de Ece’ ye kapak yaparak. Bak yangın çıktı bütün İstanbul,  Polat Tower’ ı izledi demiş.  Yani durduk yerde ne alaka ?

Tamam anlıyorum yaz sıcağı başa vurmuş, insanların beyni tam randımanlı çalışmıyor ama bu nasıl laf Cüneyt Özdemir? Sen değil, dünkü muhabir bile o başlıkların nasıl atıldığını bilir, haberi okutmak için, çarpıcı başlıklar atılabilir ve bu başlıklar o haberi yayına veren editör ya da muhabirin tercihidir. Zaten gazetecilere bir tarz ve farklılık veren de o başlıklardır. Ece Erken durumu yargıya taşımış, velev ki öyle bir laf etmiş olsun. Bunu başlığa taşımak o muhabirin raiting uğruna o kişiye kötü niyetli yaklaşımıdır. Buna gazeteci refleksi demek doğru değil, çok aleni bir art niyet var. Diğer taraftan ne alaka yıllar önceki lafı gündeme taşıyıp, yangın çıktı, herkes baktı. Komik olmuş, sokak çocuklarının kavgası gibi .

Neyse ben fazlaca konuştum amacım yeni bir polemik yaratmak  değil. Öyle olsa , zaten bu gün internette değil de , saçma haberlerle gündem olan insanlar gibi, buram buram polemiklerle ya sinema dünyasında, ya da o haberlere prim veren gazetelerde ilk öpüşmem, ilk buluşmam gibi yazılarla başka konumlarda olurdum. Bu arada ilave edeyim,  bulunduğumuz dönem itibarı ile en tarafsız ve bağımsız yazıların internet gazetecilerinden çıktığını da belirtmeden geçemeyeceğim.
Ama benden ne olur diye düşünürsek; olsa olsa Don Kişot’ un kadın hali olur…

Şu anda  var olan ‘gazetecilik’ sistemine karşıyım. Konuşulan konulara, girilen polemiklere bakarmısınız? Yani burada Ece Erken’ i de çok suçlayamayacağım her ne kadar kişisel anlamda tanımasam da, kadın da ne yapsın saçma bir lafla, eski yaşadığı konu yeniden gündeme taşınıyor, zaten bir mağduriyeti söz konusu. Kim olsa yerinde aynı tepkiyi verirdi.

Cüneyt Özdemir’ i de muhabir olduğu dönemlerde yaptığı haberlerle hatırlıyorum, ondan sonra da çok takip edemedim doğrusu, o dönem Mithat Bereket falan Mehmet Ali Birand ekibi olarak çok düzgün haberlere imza atıyorlardı. Sonra bir şeyler oldu, twitter’ ın popülerliğine kapıldı her halde. Doğrusu bu polemiği hiç kendisine ve haberci geçmişine yakıştıramadım doğrusu….