Ruhuna El Fatiha !

Güncelleme:

Türkiye’de liberallerin Kemalizm’e karşı dinci şövalyelerle ortaklaşa başlattığı savaş tüm hızıyla devam ediyor. Buna savaş mı demeliyiz, sessiz ve kansız bir devrim mi bilemedim!

Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti çoğu kişiyi rahatsız etti yıllarca!
Kimi laik yapısıyla savaştı, kimi ulusalcı toplum yapısıyla.
Ama hiçbir zaman bu denli sarsılmamıştı!
Anlaşılan o ki laik - ulusal cumhuriyet’in ruhuna fatiha okuma zamanı geldi.

Yıllarca bu ülkeyi sağ cenahtan insanlar yönettiler! Hepsi dinden, milliyetçilikten, milli değerlerden beslendi, Atatürkçülükten primlendi! Hele son otuz yıldır! Kimler geldi kimler geçti! Ve her gelen hükümet bu ülkenin geleceğinden bir parçayı eksiltti! Çünkü hiçbiri bu ülkenin ulusalcı, laik referanslarına gönülden bağlı değillerdi! Eğitimi hiç önemsemediler!

Son dönemde ulusalcılar ile ciddi bir savaş veriliyor! Bir kısmı türlü bahanelerle gözaltındalar! Bir kısmı yazı yazdığı gazetelerden ayrılmak zorunda kaldılar. Bir kısmı kendi içine kapandı! Siyaseten ne CHP bir varlık gösterebiliyor, ne MHP Kısacası güçlü bir muhalefetten yoksun Türkiye’de liberal-muhafazakârlar istediği gibi at oynatıyor!

Son dönemde Milli bayramların kaldırılması, kısıtlamalar getirilmesi ve buna benzer taleplerin artması tesadüf değildir! Okullarda okutulan andımız ile ilgili yıllarca spekülasyon yapılıyordu fakat ilk işaret fişeği 2010 yılında verilmişti!  O dönemde ilköğretimde okutulan 'Andımız'ın kaldırılması yönünde Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’na önerge verilmişti! O dönem önerge genel kurulda kabul görmemişti!

Şimdilerde bazı köşe yazarı ve bazı siyasetçiler İstiklal Marşı’nı ve Gençliğe Hitabe’yi tartışmaya açtılar! Mustafa Akyol Star gazetesinde yazdığı yazıda, “sadece “Andımız” değil, onun kadar buyurgan bir metin olan “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” de okullardan çıkarılmalı.” Diye yazdı!

En önemli sorunu da girişinde buluyor. Giriş şu: “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.” Ayrıca “İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.” cümlesi çok daha sakıncalıymış! Ne kadar sakıncalı söz varsa Gençliğe Hitabe’de değil mi?

Milli güvenlik dersi artık okullarda okutulmuyor! Açıkçası dersin kaldırılması yerine dersi sivillerin vermesi iyi olurdu ama hesap nedir anlayamadık!!!

Aslına bakarsanız Türkiye’de siyasetin ciddi anlamda kalite sorunu var. Ulusalcılarımız, neyi savunacaklarını bilmiyorlar!  Ne solcularımız solcu, ne demokratlarımız, gerçek demokrat. Liberallerimiz dünyadaki örneklerine hiç benziyor! Dünyayı algılama sorunu gün geçtikçe büyüyor!

Liberalizmin dünyaya, insana, ekonomiye bakış açısı diğer akımlarla kıyaslandığında çok farklıdır ve genellikle uyum göstermez. Oysa Türkiye’de liberaller Kürtçülerle, dincilerle Kemalist düşmanlıkta hep uyum gösteriyorlar! Öyle görünüyor ki demokratlar ve liberallerin tek hedefi Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti! Demokratik bir ülke hedefindeki kasıt Atatürk’ün tüm izlerini silmek! O zaman refaha kavuşacaklarını sanıyorlar! Ne kadar cahilce, ne kadar zavallıca!

SON SÖZ:
Türkiye’yi bu çıkmazdan kurtaracak yegane şey okuyan, sorgulayan, günübirlik politikalardan ve göz boyamaya yönelik siyasetlere kanmayan insanlarımızın sayısının artmasıyla olur. Biliyorum bu da yakın zamanda mümkün görünmüyor.

www.twitter.com/yolagiden

ASIL SAVAŞ ATATÜRK’LE
 

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar