Tecavüz Lobisi

Güncelleme:

Yargıtay Birinci Başkanlığı, 13 yaşındaki kız çocuğu N.Ç'ye tecavüz davasında, yargılama safahatının bütün yönleriyle henüz tamamlanmadığını belirtmiş ve basında çıkan haberlerin adil yargılanma/adil yargılama ilkelerini zedeleyeceği belirtmiş.

İşte güler misin ağlar mısın lafının tam yeridir. Kurumun zarar görmesi insanlık onurunun zarar görmesinden daha mı önemli? Bir yanlış karar var, neden bir şekilde dönülmüyor? Üstelik adil yargılama bu davanın neresindedir?

Bu arada tam da Siirt tecavüzlerini hatırlama zamanı değil mi? Sahi ne oldu? Haberlere göre bazıları bilinen, tanınan 14–15 vahşi yedi ilköğretim öğrencisine tecavüz ederken, suskun kalan Siirt halkı. Hani şehrin adının kirlenmemesi için, küçücük çocukların kirlenmesine sessiz kalanların bulunduğu yer… Hukuk ve siyaset adamları…

Türkiye’de değişik kesimlerden ve hatta siyasetçi, bürokrat, işadamı gibi kelli-felli, insanların oluşturduğu gizli bir tecavüz lobisi var gibi. Tecavüz haberlerinin üstünü kapatmayı asıl görev edinmişler sanki!

Daha önce tecavüzlerden alıntılar yaptığım bir yazıda da ( önce ahlak diyebilmeli insan – haber3.com ) ifade etmeye çalışmıştım. Televizyon dizilerinde tecavüz sıklıkla kullanılıyor ve toplumda büyük ilgi görüyor! meşrulaştırılıyor gibi. Mesela bir tanesinde zengin aile çocukları bir şekilde “kurtuluyorlar”. Ailesi hep yanında oluyor.

Ülkemizde bir ahlak çöküntüsü olduğu kesin. Yargı, siyaset ve basın bu çöküntünün tam altındalar maalesef. Toplumda öyle gerici bir bakış açısı var ki; bu geri kafalılara göre tecavüz edilen kadının mutlaka suçta payı var. Kadın mutlaka “kuyruk sallamıştır”

Cumhuriyete rağmen hala Türk aile yapısında kadın hep arka planda ve sözü en az dinlenen kesim. Ağzını açınca muhafazakar bir toplumumuz olduğundan dem vuranların çoklukla olduğu bir ülkede tecavüz davası neden yedi yıl sürer?

Onlarca kişinin N.Ç.’ye tecavüzünden bahsediyoruz. Aklı bir çocuk aklı kadar bile çalışmazken ergen zevklerini bir çocuğun bedeninde gidermeye çalışan zavallı ama koca koca adamlardan bahsediyoruz.

Günlerdir konuşulan davada mahkemenin tecavüzün hafifletici sebeplerinden söz ediliyor. Artık kabul edelim… Bu ülkede zenginsen, bürokratsan, çevren genişse, cebin şişkinse istediğin “indirimden” yararlanabilirsin! Ayrıca bir çocuğa toplu tecavüzde nasıl bir hafifletici sebep bulabiliyorlar hayret!

Ve mağdur olan ufacık, olay zamanında daha 13 yaşında olan bir çocuk. Kendi rızası varmış… Bir parkta elele tutuşmaya bile utanır bu yaştaki çocuklar! Değil ki babası yaşındaki adamlarla yatacaklar, üstelik kendi rızasıyla… Güldürmeyin Allah aşkına!

Yerel mahkemeye göre ve onayladığına göre Yargıtay hakimlerine göre 13 yaşındaki çocuk kendi bedenini isteyerek kullanmış! Kim bilir ne tehditler aldı, kim bilir ne şekilde kandırıldı… Bu işte kendi rızası olan sadece zavallı koca adamlardır.

Bu ülkenin top yekün bir çocuk yasasına ihtiyacı var

Tecavüz zanlılarının da, tecavüzcüleri savunan avukatlarında, karar veren hakimin de çocukları var. Kılına zarar gelsin istemezler, incinsin, istemezler değil mi? Kendi evlerinde, çocukları ve sapıkların bizzat kendileri rahat rahat uyurlarken belki de çocukları ile aynı yaştaki N.Ç yaşadığı ağrıdan yatamıyormuş, oturamıyormuş bile. Yazması bile acı dolu… Yaşayana sorun bir de!
Her şeyi geçtim… İyi hal nedir ve nerededir burada? 13 yaşındaki çocuğa tecavüz ederken şeker mi getirmişler? Diyelim ki çocuk para aldı… Bu mudur, çocuklar büyüklerden gelen çok şeyi kabul edebilir!

Tecavüzlere adamına göre ceza verilirse, sırf kimliği ve koltuğu için sessiz kalınırsa, çocuk ve kadınların bu ülkede aşağılanmasına daha fazla seyirci kalınırsa daha çok N.Ç haberi okuyacağız, emin olun. Hepimizin çocuğu var, kız kardeşi var. Kadın ve çocuklarda tecavüz ve taciz konusunda partili, partisiz toplumsal bir birleşme sağlanmalı ve topyekun bir karşı duruş sergilenmelidir. Bürokrat bile olsa sapık sapıktır

13 yaşındaki bir çocuğa 26 koca adam tecavüz edebilecek kadar midesizse eğer, mahkemenin yapacağı ilk iş bu koca adamların çevresindeki çocukları uzaklaştırmak olmalı. Başta kendi çocukları…

Son söz:

Hiçbir pislik, hiçbir insan dışı davranış çocukların kirlenmesini sağlayamaz. Asıl kirlilik bu gibi sapıkların bizlerle aynı havayı soluması ve bizlerle aynı hayatı paylaşmasıdır.

Nagehan vakası

Akşam gazetesinde köşe yazan bu kadın CNNTÜRK ekranlarında bir garip açıklama daha yaptı. Bunu neden yapar, niyeti nedir bilemiyorum. Öğrenmek te istemiyorum. Benim merak ettiğim şey; telefon konuşması için Oray Eğin 'e kapı gösteren Akşam Genel Yayın Müdürü İsmail Küçükkaya’nın  Nagehan Alçı'ya TV konuşmaları ve yazılarından dolayı gösterdiği toleransın sınırının nereye kadar oluşu? Atatürk’e hakarete ne zamandan beri tolerans gösterilir oldu?

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar