VİCDANİ RET VATAN HAİNLİĞİDİR

Güncelleme:

Aydın Özdalga yazıyor...

Memleketin her türlü sorunu bitmiş olacak ki, şimdi de  Vicdani Ret gündemde. Bence Vicdani Ret denilen saçmalık vatan hainliğidir !
 
Malumunuz bir kez daha bedelli askerlik sorunu hallettmek üzereyiz. Yıllardır askerden kaçan paralı ödlek ve alçaklar, Burdur yaz kampı için tatil çantalarını hazırlamaya başladılar.
 
Bu yetmezmiş gibi şimdi de “ Vicdani Ret “ yasası çıkıyor. Yani artık askerden tüymek için paraya ihtiyaç olmayacak, “ Ben savaşa karşıyım abi. Elime silah almam “ diyenler, askerlik yerine başka rahat işler yapacaklar.
 
Hükümet, Vicdani Ret yasası için, “ Ne yapalım AB’ye girmek için bu yasayı çıkarmak zorundayız “ diyor.
 
Zaten profosyonel orduya geçmiş olan batılı ülkelerin böyle bir luksü olabilir. Ama unutmayın; 1. ve 2. Dünya savaşında bu ülkeler savaşın sonuna doğru nerdeyse çocuk denilecek yaştaki orta okul ve lise öğrencilerini bile cepheye sürmüştü.
 
Ve eğer yarın bir savaş çıkarsa, bu AB ülkeleri yine herkesi askere alacak.
 
Türkiye, henüz % 100 profosyonel orduya geçemedi. İnşallah bir gün geçer ve bu tartışmalar sona erer. Ancak Türkiye’nin başında hem terör belası var, hem de orta doğuda her an patlayacak bir savaşın eşiğindeyiz.
 
Eksik olmasın hükümetimiz de, tüm komşularımıza posta koyup, ayar çekerek, bölgenin kabadayısı gibi davranıyor.
 
Şimdi bu ortamda “ Ben savaşa karşıyım, elime silah almam “ diyen uyanıklar ve ödlekler askere gitmeyecek ama, diğer insanlar askere gidecek ve gerektiğinde şehit olacak.
 
Ne demek “ Ben savaşa karşıyım, elime silah almam “
 
Sanki biz savaşa çok mu meraklıyız ? Biz savaşa gidersek ölme riskimiz olduğunu bilmiyor muyuz ?  Caddede karşıya geçerken bile önce sola, sonra sağa ve bir kez daha sola bakıp, dikkatlice karşıya geçmiyor muyuz ? Canımız bu kadar tatlı iken, hangimiz ölmek isteriz ?
 
Biz askere, başka ülke insanlarını öldürmek için değil, gerektiğinde vatanımızı savunmak için gidiyoruz !
 
Bu vicdani retcilerin hepsi, inanç adı altında, askerden kaçmak isteyen vatan hainleridir !
 
Eğer bu toplumda bazı insanların “ İnanç “ adı altında askere gitmemek hakkı olursa, bir başkası da kalkar, “ İnançlarım gereği devlete vergi vermem “  der.
 
Bir başkası da kalkar, “  İnançlarım gereği çocuğumu okula yollamam “ der.

Batıda, inançları gereği çocukları hasta olduğunda onlara kan naklini yaptırmayan aileler var. Bu ülkelerde polis bu ailelerin çocuklarını ellerinden alıyor.
 
Ne aklım, ne de vicdanım, “ Vicdanı ret “ dümeniyle bazı uyanık ve ödleklerin askerden kaçmasını kabul etmiyor.
 
“ AB istiyor, ne yapalım ? “ diyen hükümete gelince..
 
AB’nin her istediğini yapmak zorunda mısınız ? Gerekiyorsa AB’ye girmeyelim. Zaten AB can çekişiyor.
 
Yarın AB “ Günde 5 vakit namaz kılmayı yasaklayın. İş verimi düşüyor “ ya da “ Kılıç kalkan ekibini lağvedin. Şiddeti çağrıştırıyor “ derse ne yapacaksınız ?
 
Bedelli askerlik sonrası, Vicdani Ret de devreye girerse, bu ülke için askere gidecek, gerektiğinde şehit olacak insan bulamasınız....
 
Vicdanı Ret, vatan hainliğidir !
 
Aydın Özdalga
twitter.com/aydinozdalga