Abidin Dino Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Abidin Dino Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

İSTANBUL (AA) - Ünlü şair Nazım Hikmet'in "Saman Sarısı" şiirinde "Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin" dizesinde yer verdiği arkadaşı, ressam...

İSTANBUL (AA) - Ünlü şair Nazım Hikmet'in "Saman Sarısı" şiirinde "Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin" dizesinde yer verdiği arkadaşı, ressam Abidin Dino'nun resim sergisi açıldı.

Sergi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün açılışını yaptığı Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde sanatseverlerle buluştu.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kıymet Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Abidin Dino sergisi, Nazım Hikmet ile olan dostluğu dolayısıyla bizim için oldukça anlamlıydı. Zaten biz de üçüncü katımıza 'Abidin Dino' adını vermiştik ve böyle bir mekanda bir sergi gerçekleştirmek istiyorduk." dedi.

Çoşkun, Abidin Dino'nun biyografik yaşam öyküsünün de panolardaki fotoğraflarda görülebileceğine işaret ederek, "Sergide gerek desenleri, gerek yağlı boyaları, gerekse çizgi çalışmaları ile Dino'nun eserlerini de görebilirsiniz." ifadesini kullandı.

Kültür ve Sanat Evi'nde, Emin Öztürk'ün, Nazım Hikmet portrelerinin yer aldığı sergi de eş zamanlı olarak ziyarete açıldı.

Abidin Dino'ya ait 40 kadar eserin yer aldığı sergi, 28 Mayıs'a kadar görülebilecek.