Darptan yargılanan Cengiz Kurtoğlu'nun cezası belli oldu

Güncelleme:

İstanbul'da doğum günü partisi için gittikleri bir mekanda Orhan Gencebay'a hakaret ettiği gerekçesiyle işletmeciye yumruk attığı iddia edilen Cengiz Kurtoğlu'nun cezası belli oldu.

İstanbul'daki bir doğum günün kutlamasında sanatçı arkadaşı Orhan Gencebay'a hakaret ettiği gerekçesiyle mekanın işletmecisi M.C.'a yumruk attığı iddiasıyla yargılanan Cengiz Kurtoğlu hakkında verilen ceza belli oldu.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tarafların avukatı katıldı. Duruşmada söz alan Kurtoğlu'nun avukatı Burcu Gündüz Battal, müvekkilinin kastı olmadığını, karşılıklı hakaret ve tartışma sonucu olayın yaşandığını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Kurtoğlu'nu 'basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama' suçundan bin 500 lira, 'hakaret' suçundan da bin 160 lira adli para cezasına çarptırarak, hükmün açıklanması geri bıraktı.

Kurtoğlu 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemezse hakkındaki hüküm düşecek.

NE OLMUŞTU?

Ünlü şarkıcı Cengiz Kurtoğlu oyuncu Tolga Yüce'nin doğum günü partisinde işletmeci M.C. ile tartışmıştı. Aralarında çıkan tartışma sonrası Cengiz Kurtoğlu'nun, M.C.'a yumruk attığı iddia edilmişti. Olaylı gecenin ardından işletmeci M.C. şikayette bulunması üzerine Cengiz Kurtoğlu hakkında 'basit yaralama' ve hakaret' suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açılmıştı.

Önceki duruşmaya katılan sanık Cengiz Kurtoğlu, karşılıklı olarak bağrıştıklarını, ama herhangi kötü bir söz söylemediğini ve fiziksel temasta bulunmadığını ileri sürerek, "Sadece elimle ittim. Elimde herhangi bir cisim yoktu. Katılanın yüzüne bıçakla vurduğum iddiasını kabul etmiyorum. Yaralama ve hakaret suçlarını kabul etmiyorum" demişti.

Duruşma çıkışı Kurtoğlu basın mensuplarının soruları üzerine "Duyanlara duymayanlara" diye cevap vermişti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki M.C. ile sanık Cengiz Kurtoğlu'nun, 22 Kasım 2021'de ortak arkadaşları Tolga Yüce'nin doğum günü partisine katıldıkları ve sohbet etmeye başladıkları anlatılıyor.

Sohbet sırasında müştekinin, sanatçı Orhan Gencebay hakkında söylediği sözler üzerine sanığın tepki gösterdiği belirtilen iddianemede, iki taraf arasında sözlü tartışma başladığı ve sanığın müştekiye yumruk attığına yer veriliyor.

İddianamede, müştekinin sanığın bıçaklı saldırısına uğradığı yönündeki iddianın ise kamera görüntüleri ve tanık ifadelerinden doğrulanamadığı kaydediliyor.

İfadesinde sanık Kurtoğlu'nun, Gencebay hakkında hakaret içerikli eleştirilerde bulunması nedeniyle müştekiyi uyardığı aktarılan iddianamede, bunu sürdürmesi üzerine eliyle ağız kısmından tuttuğu müştekinin yüzünü belki tırnağının çizmiş olabileceğini söylediği anlatılıyor.

İddianamede, sanığın "basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

 

DHA