Dünyaca ünlü oyuncuya yine tecavüz suçlaması

Dünyaca ünlü oyuncuya yine tecavüz suçlaması
Güncelleme:

Dünyaca ünlü oyuncu Bill Cosby bir kez daha taciz ve tecavüz iddialarıyla gündemde... Bu sefer de 17 yaşındayken Cosby'nin kendisine tecavüz ettiğini iddia eden bir kadın ünlü oyuncuya dava açtı.

Ülkemizde de Cosby Show ile tanınan ünlü oyuncu Bill Cosby, yeniden taciz ve tecavüz iddialarıyla gündemde. Şu anda 54 yaşında olan Chelan Lasha isimli bir kadın, 1986 yılında Las Vegas Hilton'daki Elvis Suite'te henüz 17 yaşındayken sinüslerini temizleyeceğini iddia ettiği mavi bir kapsül veren oyuncunun tecavüzüne uğradığını söyleyerek dava açtı.

Lasha, pazartesi günü Las Vegas'taki ABD Bölge Mahkemesi'nde dava açtı ve şu anda 86 yaşında olan Cosby'yi, modellik kariyeri için kendisine yardımcı olacağı vaatleriyle kandırdığını söyledi.

Lasha, o dönemde üvey annesinin Cosby ile aynı şirkette çalıştığını ve Lasha'nın fotoğrafını annesinin masasında görünce Cosby'nin ilgilendiğini belirtiyor. Ardından Cosby'nin, ebeveynelerine kariyeri için kendisine yardımcı olacağını söylediğini anlatıyor. Sonraki iki yıl içinde de Cosby'nin evlerini dört kez ziyaret ettiğini ve ebeveynlerinin de güvenini kazandığını anlatıyor.

Lasha'nın ifadesine göre; Cosby, Ekim 1986'da büyükannesini arayarak otelinde bir fotoğrafçının hazır olduğunu ve ondan bir senaryo okumasını istediğini söyledi.

Lasha küçük bir sinüs enfeksiyonu geçirse de bu şansı kaçırmamak için Hilton'daki Elvis Suite'e gitti. 30. kattaki 5000 metrekarelik çatı katı dairesi, Elvis Presley'in 1969'dan beri otelde performans sergilerken yaşadığı yerdi. Bir fotoğrafçının birkaç fotoğraf çektiğini ve Cosby'nin ona banyoya gidip bornoz giymesini söylediğini anlattı.

Cosby'nin daha sonra da mavi bir kapsül verip taciz ettiğini iddia ediyor.

Lasha, yaşadıklarını kız kardeşine ve bir arkadaşına anlattığını; ancak olaydan birkaç gün sonra Cosby'nin kendisini arayıp "Çok konuşan insanlar susturulabilir" dediğini iddia etti.

Cosby daha önce de benzer iddialarla mahkemelere çıktı. Hatta üç ila on yıl arası eyalet hapishanesine mahkûm edildi. Ancak Pensilvanya Yüksek Mahkemesi'nin yasal süreç haklarının ihlal edildiğini öne sürerek mahkumiyeti bozmasının ardından, yalnızca üç yıl parmaklıklar ardında kaldıktan sonra Haziran 2021'de serbest bırakıldı.