Genco Erkal: ''Tek dileğim 21 yıldır üzerimize çöken bu karabasandan kurtulmaktır''

Genco Erkal: ''Tek dileğim 21 yıldır üzerimize çöken bu karabasandan kurtulmaktır''
Güncelleme:

22’nci Vehbi Koç Ödülü alan duayen tiyatro sanatçısı Genco Erkal, “Tek dileğim, 15 Mayıs’ta 21 yıldır üzerimize çöken bu karabasandan kurtulmak ve aydınlık bir ülkeye ulaşmaktır” dedi.

22. Vehbi Koç Ödülü”ne tiyatro sanatçısı Genco Erkal ve kurucularından olduğu Dostlar Tiyatrosu layık görüldü.

Erkal, ödülünü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’tan aldı. Törende konuşan Koç, ödülü Erkal’a ve kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu’na vermekten gurur duyduğunu belirtti. Koç şunları dile getirdi:

“Genco Erkal, 64 yıllık sanat hayatı boyunca hepimizi hayran bırakan tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, demokrasi, insan hakları ve düşünce özgürlüğünün, ateşin savunucularından ve bayraktarlarından oldu. İnandığı doğrulardan katiyen şaşmadı; toplumcu söyleminden hiçbir zaman ödün vermedi.

Genco Erkal’ın kendisi gibi çok kıymetli tiyatro oyuncuları olan Mehmet Akan, Şevket Altuğ, Atilla Alpöge, Ferit Erkal, Arif Erkin Güzelbeyoğlu ve Nurten Tunç ile birlikte 1969 yılında kurduğu Dostlar Tiyatrosu da ülkemizin örnek sanat kurumlarından biri oldu. Önümüzdeki sene 55’inci yaşını kutlayacak olan Dostlar Tiyatrosu, yaşanan her türlü zorluğa rağmen, yarım asrı aşkın zamandır perdelerini aralıksız açık tutmuş, baskı ve sansüre eleştirel yaklaşımını korumuş, geniş halk kesimlerini tiyatronun aydınlığıyla buluşturmayı başarmıştır.”

“TEK DİLEĞİM 15 MAYIS’TA AYDINLIK BİR ÜLKEYE ULAŞMAKTIR”

Erkal da teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bugün burada hakkımda öyle güzel şeyler söylendi ki gurur duydum, bana sadece teşekkür etmek kaldı. Ödül tanıtım filminde beni hak etmediğim ölçüde göklere çıkaran dostlar, sağ olsunlar, var olsunlar. Beni bu ödül için öneren seçici kurul üyelerine de kocaman bir teşekkür borçluyum. En büyük teşekkür tabii ki Vehbi Koç Vakfı’na. Bana layık görülen bu çok değerli ve saygın ödül için Vehbi Koç Vakfı’na yürekten teşekkür ediyorum. Tek dileğim, 10 gün sonra, 15 Mayıs’ta, 21 yıldır üzerimize çöken bu karabasandan kurtulmak ve aydınlık bir ülkeye ulaşmaktır”