Gülşen için istenen ceza belli oldu

Gülşen için istenen ceza belli oldu
Güncelleme:

Şarkıcı Gülşen’in, konserinde imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılandığı davada ünlü şarkıcı için istenen ceza belli oldu.

Şarkıcı Gülşen’in, konserinde imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Mütalaada, Gülşen’in “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Gülşen’in suçlamaya konu edilen sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Gülşen’in avukatlarından Altın Mimir, “Savcının mütalaasını dinlerken çok üzüldüm. Hepimiz hukukçuyuz, aynı fakültelerden mezun olduk. Müvekkilin üzerine atılı suçun hiçbir unsuru oluşmamıştır. Aleniyet oluşmamıştır. İmam hatip liseleri bir sosyal sınıf değildir" dedi. “Müvekkilim için ‘katli vaciptir’ diyen şahsa takipsizlik kararı verilmiştir" diyen Mimir, "Ama müvekkilim yatarı olmayan bir suçtan tutuklanmıştır. Adalet karşısında herkes eşittir. Bu hukuki ilkelerin müvekkilime de uygulanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mimir, Gülşen tarafından mahkemeye teminat bedeli olarak yatırılan paranın da iadesini talep etti. Avukat İlker Göktaş ise “Mütalaa hukuki bir mütalaa değildir. Suç için kast gerekir. Müvekkilin kastı yoktur” dedi.

Gülşen’in avukatları esasa karşı ayrıntılı beyanda bulunmak için süre talep etti. Mahkeme, teminat bedelinin geri ödenmesi konusundaki talebin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar verdi.

Süre talebini kabul eden mahkeme, davayı 3 Mayıs saat 9.30’a erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, 'müşteki' olarak yer aldı. Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı. İddianamede, Gülşen Çolakoğlu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.