Kars'ın havasını satıyor

Kars'ın havasını satıyor

Bir internet sitesi "Kars Havası"nı da sattığını duyuruyor..

"www.karspazari.com." adresiyle ulaşılan internet sitesinde, Kars yöresine ait ürünler fiyatları ve özellikleri belirtilerek satışa sunuluyor.

"En popüler olanlar" başlığıyla yayımlanan bölümde ise "Memleket Havası" adı verilen Kars havasının, kent merkezindeki mağazalarında ücretsiz, merkez dışına ise yol masrafı(kargo ücreti) alınarak satıldığı duyuruluyor.

İnternet üzerinden satış yapan sanal mağazanın ortaklarından Yavuz Bulut, internet üzerinden bir pazar kurduklarını belirterek, "bu pazarda hem hem yöremizi tanıtma hem de gurbette yaşayan insanlarımıza ne gibi hizmetler götürebileceğimiz üzerinde çalıştık ve böyle bir proje hazırladık" dedi.

Diğer ortak Mevlüt Öztürkler de, yaptığı açıklamada, hava satışlarının gerçek olduğunu, bazı kişilerin bu satışı şaka gibi yorumladığını belirterek şunları söyledi:

"İnternet üzerinden 600 çeşit ürün pazarlıyoruz. Köylere giderek tamamen doğal ve organik ürünleri topluyoruz. Siparişlerimizi kargo ile alıcılarına gönderiyoruz. Bizden hava isteyenlere, kompresörle balona (yaklaşık 3 litre hacminde) gerçek Kars havası doldurup kargoyla gönderiyoruz. Son 2 ay içerisinde 30 kişiye balonla Kars havası gönderdik. Ölüm döşeğinde yatan bir hasta için balonla Kars havası ve suyunu da gönderdik.

Kars dışında yaşayan bazı hasta yakınları, sitemizi görünce bizden hava ve su talebinde bulunuyorlar. Strefor kutunun içerisine koyduğumuz balonu kompresörle şişirip ağzını bağlıyoruz. Kutu içerisindeki balona depolanan Kars havasını almak için sadece kargo ücreti ödemek yeterli oluyor."