MasterChef'te şampiyon ''kıl payı'' belli oldu

MasterChef'te şampiyon ''kıl payı'' belli oldu
Güncelleme:

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye'de dün akşam final coşkusu yaşandı. Kıvanç ile Metin arasında geçen şampiyonluk yarışında imza yemeği ile hem para ödülünün hem de birincilik kupasının sahibi kıl payı belli oldu.

MasterChef Türkiye'de dün akşam final heyecanı vardı. yaşandı. Kıvanç ve Metin arasında yaşanan kıyasıya rekabnet sonrası büyük ödülün sahibi belli oldu.

Metin yarışmayı kazanarak Tv8'in sevilen yemek yarışması MasterChef 2022'nin şampiyonu oldu. MasterChef 2022 şampiyonu Metin Kıvanç'dan daha fazla puan alarak şampiyon olmayı başardı.

Yarışın ilk etabında Metin Yavuz ve Kıvanç Karadeniz, Türk mutfağı yorumlaması konspeti kapsamında üç tabak çıkardı. Bu menüde şeflere başlangıç, ana yemek ve tatlı sunuldu.

Yemeklerin yapımı için Metin ve Kıvanç'a toplamda 1 saat 45 dakika süre verildi. Kıvanç'ın menüsü; Ege, Anadolu ve bal kabağı mantarı olurken, Metin'in menüsü Antalya Piyazı (tırnak pide ile), İslim kebabı (siyez pilavı ile), nişasta helvası olarak açıklandı.

3 ETAPLI OYUN

İlk etap toplamda 30 puan üzerinden sonlandı. Tabaklara her şeften 10 puan üzerinden oy verildi. İlk turdan Kıvanç 20 puan alırken Metin ise 18 puan elde etti.

Final gecesinin ikinci etabında ise yarışmacılar uluslararası mutfaktan seçtikleri bir menüyü çıkardılar. Kıvanç'ın uluslararası mutfak menüsü: Ahtapot rüyası, kış ördeği ve Strudel oldu. Metin de ikinci turda; buharda pişmiş ılık barbun, dolgulu kalkan, kakule toprağı üzerine Melisa çiçek mousse yaptı. Metin ikinci turda 42 puana ulaşırken Kıvanç ise 41 puana çıktı.

Yarışmacılar, şampiyonun belli olacağı üçüncü oyunda ise kendilerine ait imza tabaklarını hazırladı. Her iki yarışmacının tabağı da şeflerden yüksek puan alırken, Metin'in tabağı şeflerden daha çok puan topladı.

70 PUANLA BİRİNCİ OLDU

Bu oyun sonucunda da Kıvanç 65 puana, Metin ise 70 puana ulaştı. Böylece Masterchef Türkiye'de 2023 yılının şampiyonu Metin Yavuz oldu.

 MASTERCHEF METİN KİM ?

MasterChef 2022’nin iddialı isimlerinden olan Metin Yavuz, 24 yaşındadır. Bolu Mengenli olan Yavuz, Ulusal Genç Şefler Yarışması'nda birinci olmuştur. Ana kadroya giren ilk isim olmayı başaran yarışmacı, 2014 yılından beri aşçılıkla uğraşmaktadır. MasterChef ilk turda 2 evet alarak bir üst tura çıkmıştı. 2. turda da başarılı olan yarışmacı 3. tura yükselmişti. Metin Yavuz, 2015 yılından itibaren de aynı işletmede çalışıyor. MasterChef Metin daha önce Dilan ve Erkan’ın şefi olmuş.

MASTERCHEF KIVANÇ KİM ?

Yarışmaya İstanbul'dan katılan Kıvanç Karadeniz, 31 yaşında ve 7 yıldır aşçılık yapıyor.

İstanbul Yeniköy'de bir restoranda yardımcı mutfak şefi olarak çalışan MasterChef Kıvanç, ilk iki turda başarılı yemekler yaparak üçüncü tura çıkmaya hak kazandı.

Yarışmaya mesleğe yeni katılacaklara ilham olmak için katıldığını söyleyen yarışmacı, 4 aydır programa hazırlandığını ve uzun yıllardır MasterChef Türkiye'yi takip ettiğini ifade etmişti.