Müjde Ar, twitter'ı mahkemeye verdi

Müjde Ar, twitter'ı mahkemeye verdi

Müjde Ar, sosyal medyada adına açılan sahte hesaplarla mücadelesini bir adım öteye taşıdı.

Twitter’da sahte hesaplarla mücadele eden Müjde Ar, gerçek hesabını askıya aldı. Sekiz sahte hesap hakkında erişime engelleme kararı çıkarttığını belirten Ar, Twitter’ı mahkemeye vereceğini söyledi.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; ünlü sanatçı, sosyal medyada kendisine ve ölmüş annesine ağıza alınmayacak hakaretler edildiğini belirtti. Ar’ın kişilik haklarının ihlal edildiğine karar veren mahkeme, sanatçının belirlediği linklere ait hesaplara tümden erişimin engellenmesine karar verdi. Ar ayrıca, bu hesapların sahiplerine ceza davası açtı.

Müjde Ar, “Öyle bir rezalet ki, adamın biri twitter’da bir sayfa açıyor. Oraya kendi fotoğrafı yerine Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını koyuyor ve oradan bana, mezardaki anneme, ağıza alınmayacak hakaretler ediyor. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise yaptığı yanına kâr kalmamalı” dedi.

Bizzat Cumhurbaşkanlığı Hukuk Bürosu’nu arayıp durumu bildirdiğini söyleyen Ar, “O zamandan beri herhangi bir cevap alamadım, sanırım takip ediyorlardır” diye konuştu. 

Etiketler twitter müjde ar