Üç sunucuya daha Gülşen yasağı

Üç sunucuya daha Gülşen yasağı
Güncelleme:

Gülşen'in talebi doğrultusunda mahkeme Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto’nun 1 ay Gülşen’e yönelik şiddet tehdidi hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Daha önce de Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan hakkında benzer karar verilmişti.

İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'da verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri yeniden gündeme getirilerek hedef gösterilen ve tutuklanan şarkıcı Gülşen, bir televizyon programında kendisini hedef göstererek hakaret eden 3 sunucu hakkında tedbir talep etti. Mahkeme 3 sunucu hakkında Gülşen’in hakkında 1 ay süreyle konuşmama kararı verdi.

Gülşen, ‘Söylemezsem Olmaz’ adlı televizyon programında kendisini hedef göstererek hakaret ettikleri ve ısrarlı şekilde psikolojik baskı uyguladıkları iddiasıyla sunucular Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto hakkında tedbir talep etti. Mahkeme, 3 sunucu için Gülşen’in hakkında 1 ay süreyle konuşmamalarına hükmetti.

İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunulan dilekçede “Söylemezsem Olmaz” adlı programın sunucuları Gülşen için, “fikrinden dolayı yargılanırken ağlamasın, bir müddet, ufak da olsa ceza çekmesini normal buluyorum, 10 gün de olsa bir ceza çekmesini istiyorum, konser de veremeyecek, bu da güzel” "yanlış gidiyorsun dedik" şeklinde hakaret içerikli cümlelere yer verildi.

"PSİKOLOJİK ŞİDDET DELİLİ"

 Kullanılan cümlelerin eleştiri sınırını aştığını savunan Gülşen’in avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu, ”Davalıların objektiflikten uzaklaşarak, husumetli oldukları müvekkile uygulanan adli kontrolden son derece keyif aldıklarını da göstermekte olup, gerek soruşturma, gerek gözaltı, gerekse tutuklanma ve tahliye sürecindeki yargıya taşıyacak olduğumuz hukuksuzluklara karşı da yargı sürecini etkileyen beyanlar olup, müvekkile 1 yıldır uyguladıkları psikolojik şiddete devam edeceklerinin de bir delilidir” dedi.

Talebi değerlendiren mahkeme Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto’nun 1 ay Gülşen’e yönelik şiddet tehdidi hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Mahkeme, üç sunucunun tedbir kararına aykırı davranması halinde 3 günden 10 güne kadar ‘zorlama hapsi’ uygulanacağını da kararında yer verdi.

Gülşen daha önce de ‘Beyaz Magazin’ adlı televizyon programında kendisini hedef göstererek hakaret ettikleri ve ısrarlı şekilde psikolojik baskı uyguladıkları iddiasıyla sunucular Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan hakkında tedbir talep etti. Mahkeme talebi kabul etmişti.