Yeşilçam'ın yakışıklısının yeni mesleği şaşırttı

Yeşilçam'ın yakışıklısının yeni mesleği şaşırttı
Güncelleme:

Bir dönem Yeşilçam'a damgasını vuran yakışıklı oyuncu Tolga Savacı yıllar sonra ortaya çıktı. Eşiyle birlikte ABD'ye yerleşen ve uzun süredir ekranlardan uzak bir hayat süren, 60 yaşındaki Tolga Savacı'nın yeni mesleği şaşırttı.

Yeşilçam döneminin beğenilen oyuncusu Tolga Savacı bir süredir ekranlardan uzak bir hayat yaşıyor. Bir dönemin gözde oyuncusunun 60 yaşında ve araba tamirciliği yaptığı ortaya çıktı.

1980'lerin yakışıklı oyuncusu, dönemin delikanlısı ve Yeşilçam'ın efsanelerinden; oyuncu Tolga Savacı'nın değişimi sosyal medyada gündem oldu.

Birçok filmde oynayan Tolga Savacı o dönem yüz hatları ve göz rengi ile dikkatleri üzerine çekiyordu.

2015 yılında yazar Nermin Bezmen ile hayatını birleştiren ve ABD'ye yerleşen Tolga Savacı sevenleriyle sosyal medyadan iletişim kurmaktadır.

Tolga Savacı'nın ekranlardan uzaklaşarak araba tamircisi olduğu ortaya çıktı.

Tolga Savacı kimdir ?

6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Ablası eski manken Sibel Savacı'dır ve bir kız kardeşi daha vardır.

Savacı, Fransız Koleji'ni bitirdikten sonra 1983 yılında mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitmiştir.

İki yıl İtalya, Almanya, Fransa'da mankenlik yaptı, su topu oynamıştır. Gençliğinde bir ara motosiklet yarışçılığı yapmıştır.

Oyunculuğa 1985 yılında "Arzu" filmi ile Banu Alkan ile başrol oynayarak başlamıştır. Daha sonra ise Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmlerinde oynadı.

Tolga Savacı, ilk eşi Aylin Livaneli ile birlikte 1992-1993 yıllarında Show TV'de “Coke N Roll” adında bir müzik programı sunmuştur. İkinci eşi Özlem İbrahimoğlu ile evli olduğu dönemde Dalyan’da, iki yıl boyunca “Kano” adında bir butik otel işletmiştir.

Savacı, 3. evliliğini yazar Nermin Bezmen ile yapmıştır. Eşi ile birlikte ABD'nin New Jersey eyaletine yerleşen Savacı hâlen klasik otomobillerin bakımı üstüne çalışıyor.