Abdüllati̇f Şener'den AKP'li Vekillere ilginç Çağrı!

Abdüllati̇f Şener'den AKP'li Vekillere ilginç Çağrı!
Güncelleme:

Şirin Payzın ile Ne Oluyor? programına katılan AKP kurucularından eski milletvekili Abdüllatif Şener dört eski bakanın Yüce Divan'a gitmemesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABDÜLLATİF ŞENER'DEN AKP'Lİ VEKİLLERE İLGİNÇ ÇAĞRI!

Şirin Payzın ile Ne Oluyor? programına katılan AKP kurucularından eski milletvekili Abdüllatif Şener dört eski bakanın Yüce Divan'a gitmemesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dört bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları tarihte Yüce Divan’a giden davaların hiçbir bu kadar güçlü değildi. Yüce Divan’a AYM’ye giden davalar olmuştu. Ama bu dört bakan hakkındaki iddialar kamuoyunda da kamu vicdanında da makes bulmuş bu olayın soruşturulmasını araştırılması gerektiğini belirtti.

Abdüllatif Şener AKP’nin ‘Milletvekili ve bakanların yargılanmaları önündeki anayasal engelleri kaldırılacağını programda açıkladığını belirtti. Şener AKP’li vekillerin programda yer alan; ''dokunulmazlık, tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmeleri önündeki engeller ve ayrıcalıklarla birlikte ele alınacak ve milletvekillerinin meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerine inhisar ettirilecektir.’’ maddesine uymaları gerektiğini açıkladı.

Abdüllatif Şener sözlerini şöyle sürdürdü ‘ Meclis mahkeme değildir meclis mahkum etmeyecek. Meclis sadece yargılanmanın önündeki engeli kaldıracak. Madem ki meclisin görevi yargılamamanın önündeki engeli kaldırmaktır, verdiği karar mahkum etmek değildir verdiği karar genel kurulun yargılanmaya imkan sağlaması lazım. Bu kadar şaibe zan varken yargılanmamanın ortadan kaldırılması milletvekillerinin kabulleneceği bir şey değildir.’

AKP’de görev alan bütün milletvekillerinin istisnasız tamamı bu işin vesayetle açıklanamayacağını bilmektedir. Bu işte hukuksuzluk olabileceğinin kanaatindedir. Sorgulanması ve yargılanması gereken iddialar olduğuna inanıyor. Dolaysıyla özgür kanaatleriyle karar verebileceklerse Yüce Divan’a gidebileceğine inanıyorum.
Ama eğer yüce Divan kararı çıkmasa ben kişisel olarak şuna inanacağım demek ki iktidar milletvekilleri arasında yolsuzluk o kadar yaygınlaşmış ki bakanlar hakkındaki iddialara gönüllerine vicdanlarına ağırlık yüklemiyor ve çok basit bir şekilde yargılanmanın önünü tıkıyorlar.

Şener eğer milletvekilleri görevlerini dürüstçe yapmışsa yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmamışsa Yüce Divan’ın önünü açacağına inandığını belirtti.

 

HABERiN ViDEOSU