Cumhuriyet'te yönetim tamamen değişti

Cumhuriyet'te yönetim tamamen değişti
Güncelleme:

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile yapılan Toplu İş Sözleşmesi'nin (TİS) hemen ardından 8 gazetecinin işten çıkarıldığı Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor.

Geçtiğimiz hafta 8 gazetecinin işten çıkarılması ile gündeme gelen Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor. Gazeteden yapılan açıklamada 8 gazetecinin görevine iade edildiği söylenmiş, ancak gazeteciler yaptıkları bir açıklama ile durumu yalanlamıştı. 

Bunun yanında işten çıkarılan gazetecilerin yanında olan ve işten çıkarmalara tepki göstererek istifa eden Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın gazete ile bağının koparıldığını öğrenilmişti.

Bütün bu gelişmelerin üstüne gazetede 3 isimle daha yolların ayrıldığı bilgisi verildi. Gazeteci Yazgülü Aldoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yayın Koordinatörü Serkan Ocak ve çevre haberleri uzmanı Hazal Ocak'ın gazeteden ayrıldığını, Yazıişleri Müdürü Olcay Büyüktaş'ın da görevine son verildiğini açıkladı.

Aldoğan'ın paylaşımı şöyle:

"Gazetemiz sarsılıyor; yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın görevden alınıp iş akdinin sonlandırılmasına tepki olarak Yayın Koordinatörü Serkan Ocak ve çevre haberleri uzmanı Hazal Ocak, gazeteden ayrıldı. Yazıişleri Md Olcay da görevden alındı, yönetim tamamen değişti.quo vadis?"