Fatih Portakal'a tepki yağdı

Fatih Portakal'a tepki yağdı
Güncelleme:

Gazeteci Fatih Portakal'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Pişkinlik içinde bulunuyorsunuz" sözlerine gazeteciler, eleştiri sınırlarını aştığını belirterek tepki gösterdi.

Sözcü TV'de ana haber programı sunan gazeteci Fatih Portakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ortaya çıkan tablo ağır bir yenilgi değildir. Sizin de ağır yenilgi demenizi doğru bulmam" sözlerini eleştirirken "pişkin" ifadesini kullanmasına gazeteciler tepki gösterdi.

Portakal, "Biz sizin askeriniz değiliz ki, biz böyle yandan fondaş falan da değiliz. Siz kime böyle doğru bulmazsınız doğru bulursunuz, onun yetkisi sizde değil. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz" demişti.

Portakal, seçimde değişim istediği için Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini ancak şu anda o koltukta oturmaması için bir yurttaş olarak mücadele edeceğini ifade etmiş, Kılıçdaroğlu'nun umutları yok ettiğini ve bir partiyi bitirdiğini savunarak geleceğe dair umutları ve inançları geri kazanmak için çaba sarf edeceğini belirtmişti. 

'GAZETECİLİK SINIRLARI İÇERİSİNDE KABUL EDİLECEK DİL DEĞİL'

Gazeteci Sedat Bozkurt, Portakal'ın üslubuna tepki göstererek, "Bu mücadelenin verileceği yer CHP’nin meşru zeminleridir, gazetecilik yapılan kurumlar değildir. Girersiniz partiye mücadele edersiniz. Bu dil gazetecilik sınırları içinde de kabul edilecek bir dil değildir. Eleştiri sınırlarını aşan bir dildir bu…" ifadelerini kullandı.

 'ERDOĞAN'A KURAMAZ'

Gazeteci Berna Can da Portakal'ın "pişkin" ifadesi için, "Hiçbir gazetecinin ya da spikerin bir parti liderine böylesi saygısızlık yapmaya hakkı yoktur. Her eleştiriyi getirebilirsiniz, her soruyu sorar ama 'pişkin' demek nedir? Şu cümleleri Erdoğan'a kuramayacağına da dileğine iddiaya girerim Fatih Portakal..." dedi.