Fatih Portakal'dan canlı yayına damgasını vuran sözler

Güncelleme:

Sözcü TV Ana Haber spikeri gazeteci Fatih Portakal canlı yayında yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sözlerine sinirlenerek tepki gösterdi.

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV Ana Haber'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevine atadığı ve görevi eski başkan Şahap Kavcıoğlu'ndan devralan Hafize Gaye Erkan'ın devir teslim törenindeki ifadelerine sert sözlerle tepki gösterdi.

Erkan görevi düzenlenen devir teslim töreni ile Şahap Kavcıoğlu’ndan devralırken “Zorlu bir süreci ekibinizle yürüttünüz. Güzel emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Hem ülkemiz adına hem de Merkez Bankası’nın çalışanları adına bu desteğinizi, emeğinizi ve hizmetlerinizi her zaman minnetle hatırlayacağımı bilmenizi isterim. Cumhurbaşkanımıza da bu görevi şahsıma, ülke ve vatanımız adına beni layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Minnettarım, onur duydum” demişti.

“Neyi Minnetle Anacaksınız” diyen Fatih Portakal Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın bu sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi.

"Damat Berat Bey, Şahap Bey bu ülkeyi bu hale getirdiği için bu noktadayız. Siz bu yüzden geldiniz. Siz bu mantıkla giderseniz Erdoğan’ın her dediğini yaparsınız. Bu sözünüzü eleştiririm. Minnetle hatırlanmayın. Son gün giderken bile 1 buçuk milyar paramızı bozdurdu. Lütfen rüzgarlara eğilmeyin. Lütfen dik durun. Millet olarak size güveniyoruz."