Fatih Terim resmen Galatasaray’da

Fatih Terim resmen Galatasaray’da
Güncelleme:

Galatasaray futbol takımının başına gelen Fatih Terim,Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray'da 4. Fatih Terim dönemi resmen başladı... Sarı kırmızılı kulüp Türk Telekom Stadı'nda efsane isim için imza töreni düzenledi. Terim 'Bana da nerede kalmıştık derseniz en son antrenmanda kalmıştı derim' ifadelerini kullandı.

İŞTE İMZA TÖRENİNDEN SATIRBAŞLARI

DURSUN ÖZBEK KONUŞMAYA BAŞLADI:

Dursun Özbek:  Sayın Fatih Terim'in yuvaya dönüşü için hazırlanan törene hoş geldiniz. Böyle bir imza törenine şahitlik ettiğiniz için sizin de sevindiğiniz umuyorum.Bir sürü şeyler yazıldı çizildi fakat bir gerçek vardı o da şu, Galatasaray futbol takımı son haftalarda girdiği performans düşüklüğünden toplayacak tek isim Fatih Terim'di.

Hocamı aradım ve 'Buluşalım' dedi. Fatih Terim, 'Emriniz olur' dedi. Galatasaray'ın ihtiyacının ne olduğu ortada. Sayın Terim, 'Ben hazırım' dedi.Sayın Terim bana, 'Galatasaray'a 1974'de imza attım. O imza geçerlidir. Para önemli değil. Ne takdir ediyorsanız yazın' dedi.

Fatih Terim'e maddi şartlarını sorduğumda bunu konuşmak istemedi. Ben de ona "Maddi durumumuz iyi değil. Size 1905 lira yıllık ücret versek kabul eder misiniz?" diye sordum. Kabul etti.

İşte Fatih Terim'in alacağı ücret !İşte Fatih Terim'in alacağı ücret !

 

Kendisine Galatasaray'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Galatasaray'a vereceği hizmetler olacak. Bundan sonra ki dönemde de kendisine başarılar diliyorum. Galatasaray'a hoş geldiniz diyorum.  Sayın başkanımız güzel ifade etti. Ben de birkaç ekleme yapayım. Sürenin önce 20 Ocak'a kadar, arkasından Mayıs'a kadar olmasını istedik aramızda böyle bir şey geçti.

FATİH TERİM KONUŞMAYA BAŞLADI

Fatih Terim:
 
Sayın başkanımız güzel ifade etti. Ben de birkaç ekleme yapayım. Sürenin önce 20 Ocak'a kadar, arkasından Mayıs'a kadar olmasını istedik aramızda böyle bir şey geçti. Elimi taşımın altına sokmam gerektiğini düşündüğüm için bu teklifi kabul etti. Telaş yapmamamız gerekiyor. Ama acele etmeyiz. Böyle bir camianın yeni ilkleri başarması gerekiyor.

Başkan, yönetim, ben ve tüm Galatasaray çalışanları, muhteşem Galatasaray taraftarıyla birleştiğinde elde ettiği başarıları ortaya koymak için buradayız.

Dünyanın en güzel taraftarıyla birleştiğimizde neler yapacaklarımız aşikar. 2 gün sonra Göztepe ile oynayacağız. Muhteşem bir camiadır Göztepe de... Bugün ben de ilk antrenmanıma çıktım Florya'da. Zamanımız var ama bir an evvel kolları sıvamalıyız.

Igor Tudor'a da Galatasaray'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve kendisine başarılar diliyorum.

Dursun Özbek: Bir kulüp veya bir kurum düşünün kafasında bir projesi var bir şeyi planlıyor. Siz de gazeteci olarak planımızı soruyorsunuz. Bu mümkün mü? Elbette ki kafamızda bir proje vardı. Bugüne uygun gördük. Galatasaray başkanı aradığı zaman nerede görüşmek isterse siz de orada olursunuz. İnsan, kulübünün başkanından her gün bir telefon almıyor. Olayın kritik günleri de hepimizin malumu. Memnun olduk ve çok sevindik.

Fatih Terim: Sol bekimiz yok. Var olan da ameliyat oldu. Sol ayaklı oyuncuyu mecbur olmadıkça sol kanada koymadım ama mecbur kaldık. Kazanmak adına ne varsa onu yapacağız. Takım bütünlüğüyle oyun felsefesini de oturtacağız. En kısa sürede bir araya getiririz.

Buca maçından önce bazı mental yorgunluğu olan oyuncularımızı erken gönderebiliriz. Sayın başkanımla şeffaf bir şekilde ilerleyeceğiz. En kısa sürede bir rapor hazırlayacağım.

Mevcut oyuncularımızın performansını artırmak en büyük transfer olsa gerek. Kapasiteleri çok yüksek. Bizim için onların performansını nereye çekebildiğimiz çok önemli. Hakan Balta oynasaydı sol bek oynayacaktı. Listede olmadığı için oynatamıyoruz. De Jong'u da kampa çağırdım.

Galatasaray'ın muhteşem taraftarına sonsuz teşekkür ederim ultrAslan'ın son yaptığı da çok önemliydi. Galatasaray taraftarı mutluysa takım iyi gidiyor demektir. İsminizi ne kadar duyarsanız duyun, kulübedeki her antrenör için empati yapmak lazım. Nerede kalmıştık dedik. Antrenmanda kalmıştık.

Başkan 18 Mayıs'ı işaret ediyor. Ne demek istediğini anlıyoruz zaten. Galatasaray'ın Avrupa'da olması lazım. Sene sonunda nerede olunması gerektiği belli. İyi bir kadro olduğuna yürekten inanıyorum. Fakat bazı yerlere de ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Futbol pratik oyunudur. Sonucu alamazsanız bir yere varamazsınız. Bir iki kaliteyi daha aramıza katmamız gerekiyor. Bir liste hazırlandı. Hep birlikte oturacağız karar alacağız. Takıma 1-2 ciddi kaliteyle başka yere gidecek bir başkan ve teknik heyet var.

Gerek derbilerde gerek diğer maçlarda Galatasaray'ın anlayışı her maçta üstünlük kurmak, oyunun kontrolünü almak ve 3 puan için her hamleyi yapmak isteyen bir takımız. Eksikleri konuşacağız.

Derbi herkesin kazanmak istediği bir maç. Kaybedebiliriz de ama o reaksiyonu göstermemiz lazım. Kaybederken bile gurur duyulan bir takım haline geleceğiz.

Emrah kardeşimiz 2-3 gündür buradaydı. Devre arasında yardımcılarımız belli olacak. Galatasaray bir tutkudur. Galatasaray yaşanması gereken bir şeydir. Yolumuzun kesiştiği çok arkadaşımız var. Onlardan bu işe gönül vermiş bir grup yapmak düşünüyorum. Antalya kampına gitmeden yardımcılarımız belli olur.

Muhabir: "Hocam attığınız tweet tarihe geçti..."

Fatih Terim: "Biz tarihe geçmeyi severiz...

(Anlaşmayı Twitter'dan duyurmayla ilgili) Uzun zaman önce evde otururken Merve ile Buse 'Eğer böyle bir şey olursa twitterdan yazalım' dediler. Sonra böyle olunca atalım. Sayın başkanın müsaadesini istedim ve sonra tweeti attım. Merve ve Buse'ye söz vermiştim.

Dursun Özbek: Başkanlığa kimin seçildiği hiç önemli değil, kim seçilirse seçilsin el ele verelim, sırt sıra verelim. 2018 Mayıs'a Galatasaray Sportif A.Ş'yi götürelim. Koltuk sevdalısı birise değilim, ben Galatasaray'a hizmet etmek için geldim.

Her kim olacaksa başkan onun arkasında kilitlenelim. Bunu beceremiyorsak 4 ay arkasında duralım. Ki bunun sevincini de hep beraber yaşarız. Galatasaray'ı istediği amaca ulaştıralım diyorum. Sebebi budur.

Muhabir: "Pazar günü rahat bir maç izleyeceksiniz hazır mısınız?"

Dursun Özbek: "Galatasaraylı olup rahat maç izleyen bir Galatasaraylı tanımıyorum"

Fatih Terim: "Bu bir meydan okuma. Ama Galatasaray benim için takımdan çok öte bir şey. Galatasaray benden görev istediği zaman ben hiçbir zaman kaçmadım, kaçamam da. Kariyerimi riske attım, ama kariyerimi zaten Galatasaray'da yaptım"

"Devre arası olur, tek maç olur, sezon başı olur, Galatasaray'ın ne zaman ihtiyacı varsa görevden kaçmam. Zaten git diyorlar gidiyoruz, gel diyorlar geliyoruz. Burası benim özdeşleştiğim bir yer."

"4. kez geliyorsam, demek ki hep buradayım. Bayern Münih'e baktığımızda Heynckes, sıkıştığı zaman gelebiliyor. Dünyanın her tarafı istese, camianızın istemesi çok başka oluyor."

Şenol hoca iyi işler yapıyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş şampiyonluktaki rakiplerimiz. Trabzonspor da Rıza Çalımbay ile bir çıkış yakaladı. Ama Anadolu takımları da hem içeride hem dışarıda iyi oynuyor.

1996 yılındaki heyecanı duymasam 'bana müsaade' diyecek kadar erdemliyim. O zamandan daha fazla heyecanlı olduğumu söylemeliyim. Dediğim gibi hedeflerim var.

Florya arsa olarak aynı duruyor. Onda bir sıkıntı yok. İşin esprisi bir tarafa ara kamptan dönüşte Florya'yı tanıyamayacaksınız. Biraz hareketlendireceğiz. Biraz değiştireceğiz. Ama herkes elinden geleni yapmış.

(Arda Turan hakkında) O sayın başkanla, yönetimin konusu. Ben biraz önce imza attım. Benden önce böyle bir görüşme olduysa bilmiyorum

İmza töreni sonrasında başkan Dursun Özbek teknik direktör Fatih Terim'e 'Nerede Kalmıştık' atkısı hediye etti.

Fatih Terim resmen Galatasaray’da - Resim : 2

Seçiniz...