Kurtulmuş: Diriliş Ertuğrul'un karşılaştığı tavrı kınıyoruz

Kurtulmuş: Diriliş Ertuğrul'un karşılaştığı tavrı kınıyoruz

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Diriliş Ertuğrul'un bir ödül töreninde karşılaştığı o son derece yanlış tavrı kınadığımızı ifade etmek isterim." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "TRT World Tanıtım Gecesi"nde konuştu.

Sözlerine 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini anarak başlayan Kurtulmuş, TRT'nin 50 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de kamu adına yayıncılık yaptığını ve sürekli kendisini yenileyen, geliştiren yayın ilkelerinden taviz vermeden, nitelikli yayından da asla vazgeçmeden günün icaplarını yerine getiren bir kurum olarak yoluna devam ettiğini bildirdi.

Kurtulmuş, bugün TRT'nin 13 televizyon, 16 radyo kanalı, 5 dergi, 41 dil ve lehçede gerçekleştirdiği web ve radyo yayınlarıyla, 13 ülkedeki temsilcilikleriyle, Türkiye'de kamu yayıncılığının parlayan bir yıldızı olmaya devam ettiğine işaret etti.

"Diriliş Dizisi'nin ödülünü milletimiz veriyor"

TRT'nin bir taraftan bu faaliyetlerini yaparken, diğer taraftan da Türkiye'nin kendi köklerinde yükselmesinin bir gereği olarak milletin kendisiyle, tarihiyle, kültürü ve medeniyetiyle barışmasını sağlayacak, yeni programlara da öncülük ettiğini aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede özelikle TRT'nin son zamanlarda ortaya koyduğu tarihi dizilerin, halkımızın büyük bir kesimi tarafından ilgiyle izlendiği de malumdur. Bu çerçevede Diriliş Ertuğrul dizisinin, Türkiye için bir marka olduğunu, TRT'nin gözbebeği bir dizi olduğunu ifade etmek isterim. Ayrıca, Diriliş Ertuğrul'dan bahsetmemiz, TRT'nin başarılı bir dizisi olmasının ötesinde iki akşam evvel maalesef hiç hak etmediği bir muamele ile karşı karşıya kalarak, bir ödül töreninde karşılaştığı o son derece yanlış tavrı kınadığımızı da ifade etmek isterim. Mehmet Bey kardeşim burada, diğer arkadaşlarım da burada. Kusura bakmasınlar, birilerinin vereceği bir ödüle muhtaç değildir Diriliş dizisi. Diriliş dizisinin ödülünü milletimiz veriyor ve yayınlandığı her akşam birinci oluyor, özeti de ikinci oluyor. Diriliş'e emeği geçenlere, Diriliş'e TRT'nin kapısını açanlara teşekkür ediyoruz, emeğiniz var olsun. Diriliş gibi nice dizileri yapacağız, yaptıracağız. Türkiye'de bu aziz milletin, tarihiyle, kültürüyle buluşmasının önünü açacağız ve bu yolda ilerleyeceğiz."

AA